Satans grote rode draak vecht tegen de kerk

In de vorige post hebben we laten zien hoe het lange blazen van de laatste bazuin de koninkrijken van de beesten blootlegt, waarvan de grote rode draak de eerste is. We hebben ook besproken hoe de aanwezigheid van deze rode draak in Openbaring het 12e hoofdstuk in het bijzonder de machten van Satan vertegenwoordigt die door het heidense Romeinse koninkrijk werken dat aan de macht was toen de kerk voor het eerst begon.

In het laatste deel van Openbaring 12:4 lezen we:

"... en de draak stond voor de vrouw die klaar was om te worden verlost, om haar kind te verslinden zodra het geboren was."

De vrouw vertegenwoordigt de bruid van Christus: de kerk. Zelfs de geschiedenis vermeldt veel verhalen over hoe het heidense Rome klaar was om christelijke bekeerlingen te vernietigen zodra ze geestelijk geboren waren. Het is dus gepast om te zeggen over degenen die de marteldood stierven: dat ze werden opgenomen voor God en een onmiddellijke beloning ontvingen van Gods troon.

“En zij baarde een mannelijk kind, dat alle volken zou hoeden met een ijzeren staf: en haar kind werd opgenomen tot God en tot zijn troon."~ Openbaring 12:5"

Deze taal die 'naar God en naar zijn troon is opgenomen', die de hemel en Gods troon voorstelt, de plaats van de eeuwige beloning van de rechtvaardigen, wordt op een aantal plaatsen in de Schrift gebruikt.

  • "Ik kende een man in Christus boven veertien jaar geleden (of in het lichaam, ik kan niet zeggen; of buiten het lichaam, ik kan niet zeggen: God weet;) zo iemand opgenomen tot in de derde hemel. En ik kende zo'n man (of in het lichaam of buiten het lichaam, ik kan niet zeggen: God weet het;) Hoe dat hij was gevangen in het paradijsen hoorde onuitsprekelijke woorden, die een mens niet mag uiten.” ~ 2 Korintiërs 12:2-4
  • “En Henoch wandelde met God: en hij was niet; want God nam hem.” ~ Genesis 5:24
  • “Toen ze deze dingen hoorden, werden ze diep in het hart getroffen en knarsen ze met hun tanden op hem. Maar hij, vol van de Heilige Geest, keek standvastig omhoog naar de hemel, en zag de heerlijkheid van God, en Jezus staande aan de rechterhand van God, en zei: Zie, Ik zie de hemel geopend, en de Zoon des mensen staande aan de rechterhand van God. Toen riepen ze met luide stem, stopten hun oren en renden eensgezind op hem af, en wierpen hem de stad uit en stenigden hem; en de getuigen legden hun kleren neer aan de voeten van een jonge man, wiens naam was Saulus. En zij stenigden Stefanus, God aanroepend en zeggende: Here Jezus, ontvang mijn geest. En hij knielde neer en riep met luide stem: Here, reken hun deze zonde niet toe. En toen hij dit had gezegd, viel hij in slaap.” ~ Handelingen 7:54-60

Maar ondanks de vervolging van de kinderen van de kerk, hadden haar kinderen de macht bij God om nog steeds krachtig zijn evangeliewoord te spreken. Zij overwonnen geestelijk de vervolgende machten van de draak door de staf van Jezus' Woord! Daarom wordt ons verteld:

"En zij bracht een mannelijk kind voort, dat was... om alle volken te regeren met een ijzeren staf: en haar kind werd opgenomen tot God en tot zijn troon.” ~ Openbaring 12:5

Er zijn andere plaatsen in de Schrift waar profetie vertelt over de ijzeren roede, die is gegeven door het Woord van de beloofde: Jezus Christus.

  • 'Ik zal het besluit bekendmaken: de Heer heeft tot mij gezegd: U bent mijn Zoon; deze dag heb ik u verwekt. Vraag van mij, en ik zal u de heidenen geven als uw erfenis, en de uiterste delen van de aarde tot uw bezit. Gij zult ze breken met een ijzeren staaf; gij zult ze in stukken slaan als een pottenbakkersvat. Wees daarom nu wijs, o koningen: wees onderricht, rechters van de aarde. Dien de Heer met vreze en verblijd u met beven.” ~ Psalm 2:7-11
  • “Maar met gerechtigheid zal hij de armen richten, en rechtvaardig terechtwijzen voor de zachtmoedigen van de aarde; en hij zal de aarde slaan: met de staaf van zijn mond, en met de adem van zijn lippen zal hij de goddelozen doden.” ~ Jesaja 11:4

Dit is geestelijke taal voor een geestelijke oorlogvoering. Het ware volk van God gebruikt geen vleselijke wapens om mensen fysiek te vermoorden en pijn te doen. Dat soort wapens zijn voor vleselijke beestachtige mensen. Mensen van beesten als koninkrijken en beest-draken als religies.

"En de vrouw vluchtte de woestijn in, waar zij een plaats van God heeft bereid, opdat zij haar daar duizend tweehonderdzestig dagen zouden voeden." ~ Openbaring 12:6

Een plek die door God is voorbereid - niet door de mens. Waar "zij" haar zouden voeden. Wie zijn zij"? De Schrift zal ons informeren, en heeft in feite al, recht in ditzelfde boek Openbaring, tegen de tijdsperiode waarin ze haar voeden: 1260 dagen.

Deze tijdsperiode van 1260 dagen wordt keer op keer in Openbaring geïdentificeerd: meer dan enig ander tijdsbestek, zodat de kenmerken ervan het duidelijkst worden uiteengezet.

Voorafgaand aan Openbaring 12:6, wanneer deze periode van 1260 dagen wordt genoemd, is het in de context van de twee gezalfde getuigen (het Woord van God en de Geest van God) die profeteren en het ware volk van God voeden tijdens hun vervolgingen en verdriet.

U kunt meer lezen over wanneer de Woord en Geest voeden de kerk gedurende deze tijd in detail in dit eerdere bericht: https://revelationjesuschrist.org/2019/05/16/gods-two-anointed-witnesses/

In overeenstemming met de tijd dat de twee getuigen de kerk zouden voeden, zien we hier in Openbaring 12:6 de kerk (aangeduid als "de vrouw", of de "bruid van Christus") geestelijk vluchten naar een "veilige" plaats waar zij kan worden gevoed door Gods twee gezalfde getuigen.

"En de vrouw vluchtte de woestijn in, waar zij een plaats van God heeft bereid, opdat zij haar daar duizend tweehonderdzestig dagen zouden voeden." ~ Openbaring 12:6

De wildernis is geestelijk een woestijnplaats; een plaats zonder regen. Dit is volkomen logisch omdat ons in Openbaring 11:6 werd verteld dat gedurende de 1260 dagen, de twee getuigen, het Woord en de Geest, er geestelijk voor zouden zorgen dat het niet regende:

"Deze hebben de macht om de hemel te sluiten, zodat het niet regent in de dagen van hun profetie; en hebben de macht over wateren om ze in bloed te veranderen en de aarde met alle plagen te slaan, zo vaak als ze willen." ~ Openbaring 11:6

Dit is geestelijke taal, die de weinige ware dienaren laat zien die de macht hadden om de geestelijke woestijntoestand bloot te leggen die was ontstaan rond degenen die beweerden "de kerk" te zijn. De woestijnplaats was de vorming van de rooms-katholieke kerk. Een door mensen geregeerde hiërarchie waar geen geestelijke zegeningen meer uit de hemel vielen. In plaats van levend water van de Heilige Geest voort te brengen, bracht de katholieke kerk bloedschuld voort. Ze deden dit door de Schriften te ontheiligen en de Heilige Geest te negeren. En tegelijkertijd vervolgden ze ook de ware christenen.

Deze geestelijke wildernis is een herhaling van een soortgelijke geestelijke toestand in het Oude Testament. De profeet Jeremia verwees naar een plek in de woestijn waar de rechtvaardigen heen konden rennen.

“Oh dat had ik in de wildernis een verblijfplaats van reizende mannen; opdat ik mijn volk zou verlaten en van hen weg zou gaan! want zij zijn allen overspelers, een vergadering van verraderlijke mannen. En zij buigen hun tong als hun boog voor leugens: maar zij zijn niet dapper voor de waarheid op aarde; want zij gaan van kwaad tot kwaad, en zij kennen Mij niet, spreekt de HEERE. Let op ieder van zijn naaste, en vertrouw op geen enkele broeder: want elke broeder zal volkomen verdringen, en elke naaste zal met laster rondlopen. En zij zullen een ieder zijn naaste bedriegen, en zullen de waarheid niet spreken: zij hebben hun tong geleerd leugens te spreken, en vermoeiden zich om onrecht te bedrijven. Uw woning is te midden van bedrog; door bedrog weigeren ze mij te kennen, zegt de HEER.” (Jeremia 9:2-6)

En dus zijn zelfs vandaag nog, veel plaatsen die 'kerken' worden genoemd, woestijnplaatsen; en nog erger. En als mensen daar blijven, drogen ze geestelijk op. Waarom? Want daar profeteren de twee getuigen van het Woord en de Geest niet meer van het ware evangelie.

In tegenstelling tot tijdens de middeleeuwen wordt de Bijbel niet langer vastgeketend aan de zijkant van een preekstoel. Dus vandaag kun je gratis toegang krijgen tot de Bijbel, als je dat echt wilt. Toch laten mensen de kans liggen en hebben ze een heel oppervlakkig begrip van de Schriften. En de meeste religieuze mensen die beweren christen te zijn, geloven de Bijbel niet meer, ook al gaan ze regelmatig naar de kerk. Dus de Geest van God is volledig bedroefd door de mengeling van goddeloos leven onder de mensen.

Dus waar gaan we vandaag naar de kerk? Is de Geest van God zo lang bedroefd geweest, dat we de ware Geest van God niet meer zouden herkennen?

“Laat geen verdorven communicatie uit uw mond komen, maar dat wat goed is om te stichten, om genade te schenken aan de toehoorders. En bedroef de heilige Geest van God niet, waarmee u verzegeld bent tot de dag van de verlossing. Laat alle bitterheid en toorn en toorn en geschreeuw en kwaadspreken van u worden weggenomen, met alle kwaadaardigheid: en wees vriendelijk voor elkaar, teder van hart, elkaar vergevend, zoals God u om Christus' wil heeft vergeven .” ~ Efeziërs 4:29-32

Note: this diagram below shows where this seventh trumpet message is within the full Revelation message. The church battling the red dragon is part of the 7th trumpet message. To better understand a high level view of Revelation, you can also see the “Routekaart van Openbaring.”

Overzichtsschema Openbaring - 7e Trompet

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK