Het beest van de openbaring en de geest van de antichrist

Als Openbaring spreekt over boze beesten, spreekt het dan over koninkrijken met de macht om op aarde te heersen? Ja.

Lees het zelf en het is heel duidelijk dat de koppen en hoorns van deze beesten de werkingen vertegenwoordigen van mensen op hoge plaatsen van gezag en macht op aarde. Het is ook heel duidelijk dat Satans bedrieglijke macht deze beestachtige mannen en vrouwen in de hand heeft. In Openbaring, het 12e en 13e hoofdstuk, worden de beesten geopenbaard in de context van de strijd van het Koninkrijk van God tegen het koninkrijk van de beesten. In hoofdstuk 17 wordt het "achtste" beest beschreven in de context van koningen en koninkrijken: het samenbrengen van alle aardse koninkrijken tot één laatste beest.

U hebt misschien gehoord van de komst van "één wereldregering" of de "nieuwe wereldorde". Weerspiegelen deze deze verwijzing naar het laatste achtste beest? Ja dat doen ze.

Deze veranderingen in wereldregeringen zijn een voortdurende groei van andere politieke "organiserende machten" waarvan u hebt gehoord, zoals de Wereldraad van Kerken en de Verenigde Naties. Het zijn allemaal regeringen van mensen (die een beestachtige aard hebben), en bijgevolg moeten ze samenkomen in beestachtige machtsstructuren. En ze hebben allemaal de geest van de antichrist.

Maar dit is niets nieuws. Dit is al zo sinds Christus voor het eerst naar de aarde kwam om zielen te redden en zijn Koninkrijk van heiligheid te vestigen.

“De koningen van de aarde stonden op, en de heersers verzamelden zich tegen de Heer en tegen zijn Christus. Want tegen uw heilig kind Jezus, dat u gezalfd hebt, waren zowel Herodes als Pontius Pilatus, met de heidenen, en het volk van Israël, bijeengekomen, want om te doen wat uw hand en uw raad tevoren hadden besloten te doen .” Handelingen 4:26-28

Herodes en Pontius Pilatus, en de heidenen en joden haatten elkaar allemaal. Maar toen ze Christus ontmoetten, ontdekten ze dat Jezus en zijn koninkrijk een bedreiging vormden voor hun koninkrijken. Dus kwamen ze plotseling samen om te vechten tegen de Koning der koningen en de Heer der heren. En dus kruisigden ze hem, en later vervolgden ze die van Christus' Koninkrijk. Maar het waren hun koninkrijken waar een einde aan kwam. En Christus' Koninkrijk van verlossing en heilig leven leeft nog steeds in de harten van degenen die Hem liefhebben.

En zo is de strijd gaande sinds het begin van het evangelie. Maar omdat Satans eerste beest, de draak, een zeer effectieve wond kreeg door het zwaard van de Geest, het Woord van God: hij moest zich reorganiseren in een ander koninkrijk (zie Openbaring 12 en 13). Daarom hebben we het beest, en nog een volgend beest en beeld om tegen het Koninkrijk van God te strijden. (Hierover later nog veel meer te zeggen.)

Het probleem is dat mensen tegenwoordig zoeken naar de vervulling van één grote Antichrist in één persoon. Net zoals ze uiterlijk uitkijken naar de opkomst van een beest. Maar zowel de antichrist als het beest zijn de eerste geestelijke toestanden die in ieder individu bestaan, totdat ze hun persoonlijke koninkrijk volledig aan Jezus Christus en zijn koninkrijk hebben gegeven. De reden dat de "samengekomen" koninkrijken van deze wereld worden beschreven als "beesten" is omdat ze bestaan uit mensen die nog steeds een zondige, beestachtige natuur hebben. Bijgevolg hebben ze ook leiders die een zondige, beestachtige natuur hebben. Het is de aard van de individuen die ervoor zorgt dat deze "nieuwe wereldorde" beestachtig is.

De vraag is: hoe is jouw natuur? Want dat zal voor God bepalen of je deel uitmaakt van het beest of niet. Dit is de reden waarom ik in eerdere berichten heb ingegaan op deze persoonlijke behoefte die iedereen heeft om van zijn beestachtige aard af te komen. Je kunt die berichten hier lezen:

Dus hoe zit het met deze enkele Antichrist die zou moeten komen? Ik weet het niet? Ik kan in de Schrift geen dergelijke beschrijving vinden. Maar in plaats daarvan vind ik dat de Schriften duidelijk stellen dat er veel antichristen zijn, en dat ze er allemaal zijn sinds de tijd van Jezus. En dat het niet een enkele persoon is, maar eerder een boze geest die door veel mensen werkt, in oppositie tegen Jezus en ware christenen.

  • “Kindertjes, het is het laatste uur; en zoals je hebt gehoord dat de antichrist komt, zijn er zelfs nu veel antichristen gekomen, waardoor we weten dat het het laatste uur is.” (1 Johannes 2:18)
  • “en elke geest die niet belijdt dat Jezus Christus in het vlees is gekomen, is niet van God. En dit is de geest van de Antichrist, waarvan je hebt gehoord dat die zou komen, en die nu al in de wereld is.” (1 Johannes 4:3)

Dus, is uw getuigenis: Jezus Christus is in u gekomen? Is zijn Heilige Geest gekomen om in uw vlees te regeren? Wordt hij als koning over uw leven geëerd door uw volledige gehoorzaamheid aan hem? Of is er in jou een andere zondige geest die tegen Jezus is. Een antichristelijke geest die nog steeds van binnen werkt?

"Maar hoe zit het met de man van zonde waarover wordt gesproken in 2 Thessalonicenzen, het 2e hoofdstuk?" We zullen in de volgende post meer tijd nemen om deze "man van zonde" te onderzoeken.

Laat me je ondertussen vragen: werk je nog steeds onder de invloed van de zondige beestachtige natuur? Maak je nog steeds deel uit van die bijeenkomst die het beest tot leven brengt?

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK