Het merkteken van het beest 666

Ik heb dit onderwerp ook behandeld in talloze berichten eerder over de beesten van Openbaring.

Wat is het merkteken van het Beest 666?

Dit merkteken vertegenwoordigt de geestelijke toestand van de ongeredde mens en de ongeredde mensheid in het algemeen. Mensen zonder de verlossing van hun ziel en geest door de kracht van redding door Jezus Christus, worden in de Schrift vergeleken met een beest. Als het om geestelijke zaken gaat: ze begrijpen als een beest, ze leven zelfzuchtig als een beest, en ze hebben geen geweten ten aanzien van eeuwige verantwoordelijkheid als een beest. Dus de duivel houdt ervan om mensen onder de bedrieglijke machten van de beestgeest te houden, wat zijn "merkteken" op hen is.

Wat stelt het eerste beest van Openbaring 13 voor?

Het eerste beest vertegenwoordigde de gevallen toestand van het christendom, toen het veranderde in de rooms-katholieke kerk. Het heidense Rome, of de spirituele drakenkracht van de eerste paar eeuwen, gaf deze universele of katholieke macht en jurisdictie aan de rooms-katholieke kerk.

Wat stelt het tweede beest van Openbaring 13 voor?

Het tweede beest werd aan ons voorgesteld in Openbaring 13:11-15. Dit beest leek op een lam, maar sprak en werkte bedrog door de macht van Satan. Dit tweede beest vertegenwoordigt de gevallen toestand die plaatsvond tijdens de Reformatie, toen protestantse sekten zich begonnen te vormen en zich gingen gedragen met een geest die vergelijkbaar was met die van de rooms-katholieke kerk.

Geestelijk was het tweede beest echt een overgangswezen: het eerste beest in staat stellen zijn leven voort te zetten door middel van een beeld voor zichzelf. De katholieke kerk was bedoeld om universeel te zijn. En zo is ook het beeld van het beest bedoeld om universeel te zijn. Dus dit tweede lamachtige beest was in staat om leven te geven aan dit derde: beeld van het beest. Het waren immers de landen en mensen onder invloed van het protestantisme die zowel de Wereldraad van Kerken als de Verenigde Naties hebben doen leven. En beide zijn bedoeld om een universele of katholieke jurisdictie te hebben.

Is het je ooit opgevallen dat, telkens wanneer een paus sterft, de belangrijkste leiders van bijna elke natie zullen komen om die paus te eren? Katholiek betekent universeel, en het was het eerste beest met universele macht en invloed. Het is dus niet meer dan logisch dat de geest van deze organisatie al haar onderdanen zou willen markeren met dezelfde beestachtige natuur. Per slot van rekening is de enige manier om mensen onder het bedrog van Satan te houden, hen weg te houden van het ware beeld van God, namelijk de Heer Jezus Christus!

“Wie is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van elk schepsel: want door hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemel zijn, en die op aarde zijn, zichtbaar en onzichtbaar, of het nu tronen zijn, of heerschappijen, of overheden, of krachten: alle dingen zijn door hem en voor hem geschapen” ~ Kolossenzen 1:15-16

Wat is het doel van de afbeelding voor het beest?

Satans werk is om mensen te verblinden door ze in hun gedachten en harten te markeren met een beestachtige leer en een beestachtige gemeenschap. Iets dat mensen in het beeld van een beest houdt.

  • “Maar als ons evangelie verborgen is, is het verborgen voor hen die verloren zijn: in wie de god van deze wereld de geest heeft verblind van hen die niet geloven, opdat het licht van het glorieuze evangelie van Christus, die het beeld van God is, , zou voor hen moeten schijnen.” ~ 2 Korintiërs 4:3-4
  • "Maar deze spreken kwaad over die dingen die ze niet weten: maar wat ze van nature weten, als brute beesten, in die dingen bederven ze zichzelf." ~ Judas 1:10

En dus zien we vervolgens in Openbaring de kracht van het tweede beest werken om mensen te markeren met dit bedrog.

Markering in voorhoofd 666

"En Hij zorgt ervoor dat allen, zowel klein als groot, rijk en arm, vrij en gebonden, een merkteken in hun rechterhand of op hun voorhoofd ontvangen" ~ Openbaring 13:16

Markeer in de hand 666

Waarom is het merkteken van het Beest in de rechterhand of op het voorhoofd?

Iedereen wordt uiteindelijk gekenmerkt door een vals geloof of een valse gemeenschap. Alleen door de verlossende kracht van Jezus Christus kunnen we dit merkteken laten verwijderen. En als dat merkteken eenmaal is verwijderd, zullen we plotseling ontdekken dat we geestelijk niet langer een onderdaan zijn van het koninkrijk van het beest (ook al zijn we een burger van een land op aarde).

Dus nu we niet langer deel uitmaken van het koninkrijk van het beest, worden we ook niet langer verwelkomd door degenen die van het beest houden, om te proberen degenen van het koninkrijk van het beest te overtuigen om de ware rijkdom in Christus Jezus te zoeken.

“Aan wie God zou willen bekendmaken wat de rijkdom is van de heerlijkheid van dit mysterie onder de heidenen; welke Christus in u is, de hoop der heerlijkheid” ~ Kolossenzen 1:27

Wat wil het Beest van Openbaring ware christenen ervan weerhouden om te "kopen en verkopen"?

Satan wil mensen onder zijn controle houden. Dus om mensen weg te houden van de ware rijkdom en vrijheid in Christus, probeert het universele beest het vermogen van ware heiligen te beperken, om het ware evangelie van Jezus Christus te prediken.

"En opdat niemand zou kopen of verkopen, behalve hij die het merkteken had, of de naam van het beest, of het getal van zijn naam." ~ Openbaring 13:17

Al vele jaren zou een prediker in geen enkele kerk mogen prediken, tenzij hij niet eerst werd goedgekeurd door een bepaald leiderschapsorgaan en hun doctrine. Of God die persoon had geroepen om te prediken, is niet relevant voor de denominatie. In feite zouden ze nooit toestaan dat een met de Heilige Geest gezalfde prediker predikt. Omdat de Heilige Geest het merkteken van hun valse leerstellingen en hun valse gemeenschap zou bestraffen.

Wat is ware christelijke gemeenschap?

Ware gemeenschap is eerst met God door Jezus Christus, wanneer hij een ziel redt van de zonde om gehoorzaam aan God te leven. Als we voor het eerst gemeenschap met God hebben, kunnen we gemeenschap met elkaar hebben.

“Als we zeggen dat we gemeenschap met hem hebben en in duisternis wandelen, liegen we en doen we niet de waarheid: maar als we in het licht wandelen, zoals hij in het licht is, hebben we gemeenschap met elkaar en het bloed van Jezus Christus, zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.” ~ 1 Johannes 1:6-7

Een ware God die prediker wordt genoemd, zal niets anders prediken dan wat het Woord van God leert. Daarom zal die prediking, en een gemeenschap die alleen gebaseerd is op de Bijbel en de leiding van de Heilige Geest, nooit worden geaccepteerd door degenen die door het beest zijn getekend.

“En opdat niemand zou kopen of verkopen, behalve hij die het merkteken had, of de naam van het beest, of het getal van zijn naam. Hier is wijsheid. Laat hij die verstand heeft het getal van het beest tellen: want het is het getal van een mens; en zijn getal is zeshonderd zestig en zes.” ~ Openbaring 13:17-18

Het merkteken waar ik het nu al over had. De naam (of identiteit) van het beest is een naam van godslastering of gebrek aan respect: de rooms-katholieke (universele) kerk.

Maar de schriftplaats zegt ook: „het getal van zijn naam.”

Waarom zegt Openbaring over het Beest: „het „getal van zijn naam”?

Sommigen hebben gezegd dat het de vele identiteiten omvat van verschillende doctrines en gemeenschappen die mensen onderschrijven. En dat doet het zeker. (Als je jezelf niet vernedert om je met Christus en zijn kruis te identificeren, zal zeker een andere religieuze identiteit voor je worden gekozen.) Maar er is een nog diepere betekenis die de Heer ons wil laten begrijpen over het nummer van de naam van het beest. Hij wil dat we de onderliggende denkwijze begrijpen die ervoor zorgt dat mensen worden misleid en door die identiteit worden gekenmerkt. En dus vertelt hij ons dat het nummer van die identiteit 666 is.

Waarom is het getal van het Beest gelijk aan 666?

De Heer heeft een heel specifieke reden om het getal 666 te kiezen. En hij vertelt ons dat het zowel het getal van het beest als het getal van een mens is. Het is een kenmerk dat de mens gelijk maakt aan een beest in zowel zijn begrip van geestelijke zaken, als gelijk aan een beest in zijn omgang. Daarom zal een individu met dit beestmerk omgaan met mensen die beweren "christen" te zijn, maar toch "aards, sensueel en duivels" zijn in hun hart. Ze begeren, verlangen en gaan achter de behoeften van het vlees aan, net zoals een beest zou doen. Daarom is hun “christelijke gemeenschap” ook heel vleselijk of vleselijk. Het heeft eigenlijk heel weinig te maken met het doen van de wil van de Vader.

Mens = beest = 666 (zie ook Psalm 49:20)

Laten we de Schriften nog eens lezen die ons vertellen over het merkteken van het beest:

"En Hij zorgt ervoor dat allen, zowel klein als groot, rijk en arm, vrij en gebonden, een merkteken in hun rechterhand of op hun voorhoofd ontvangen" ~ Openbaring 13:16

Wat is het merkteken van het Beest in de rechterhand?

De rechterhand is een symbool van gemeenschap.

“En toen Jakobus, Kefas en Johannes, die pilaren leken te zijn, de genade bemerkten die mij was gegeven, gaven zij mij en Barnabas de rechterhand van gemeenschap; dat wij naar de heidenen zouden gaan, en zij naar de besnijdenis.” ~ Galaten 2:9

Daarom staat het merkteken van het beest in de rechterhand voor het merkteken van een beestachtige (in plaats van goddelijke) gemeenschap.

Wat is het merkteken van het Beest op het voorhoofd?

Het merkteken op het voorhoofd laat zien dat het individu gemarkeerd is in zijn redenering en begrip. Ze redeneren en denken niet als God. Ze hebben niet de gezindheid van Christus. Bijgevolg redeneren en denken ze vleselijk, vergelijkbaar met een beest.

“Want wie kent de wil van de Heer, dat hij hem kan onderrichten? Maar we hebben de gezindheid van Christus.” ~ 1 Korintiërs 2:16

Maar om dit merkteken volledig te begrijpen, moeten we de tijd nemen om niet alleen de Schriften te onderzoeken met betrekking tot de denkwijze van de koningen van Babylon, maar ook de oude geschiedenis met betrekking tot het oude Babylon. Omdat de bedrieglijke geest van Satan die toen de mensen beheerste, dezelfde is die mensen vandaag bedriegt. Dit is de reden waarom de Heer in Openbaring deze geest van Babylon identificeert, als de belangrijkste geest van Satans bedrog die moet worden overwonnen om mensen echt vrij te krijgen.

Babylon staat voor verwarring. De naam ontstond vroeg in het Oude Testament toen mensen hun eigen toren begonnen te bouwen (Genesis 11) om tot in de hemel te reiken en om hun eigen spirituele identiteit te creëren. Het was hun eigen manier om God te dienen. (En in wezen is dat wat Babylon tegenwoordig vertegenwoordigt: de mens, die ooit God kende, die probeerde zijn eigen manier te creëren om God te dienen.) Maar in het Oude Testament verwarde God hun taal en het vermogen om het eens te worden, zodat de bouw van hun toren mislukte en het volk raakte verdeeld. En hetzelfde geldt vandaag: God heeft opnieuw verwarring gezonden onder degenen die beweren christen te zijn en hun eigen wegen aan het bouwen zijn, en als gevolg daarvan heeft God hen vele malen verdeeld.

Dus laten we de betekenis van dit spirituele getal 666 nog eens nader bekijken.

Is 666 een geestelijk getal?

Als een spiritueel getal, en niet een letterlijk getal, vertegenwoordigt 666 een getal dat is "gewogen en te licht bevonden". Het is een geestelijke toestand dat wanneer het in de weegschaal wordt gewogen tegen Gods Woord, het tekort schiet. Mensen met dit merkteken meten niet volledig naar het beeld van God: dat is Jezus Christus.

Het ware beeld van God is wanneer je, nadat je vergeven bent van al je zonden, je hele hart en leven aan Jezus Christus toewijdt. Dan zul je de goddelijke natuur van God ontvangen door de vervulling van de Heilige Geest.

Met de ware goddelijke natuur die van binnen heerst, zul je de nodige spirituele wijsheid hebben om te begrijpen wat het getal van het beest is. Degene zonder wijsheid, is degene die hun spirituele leven weegt door het te vergelijken met de mens en de wijsheid van de mens. Dit is de reden waarom christenen worden gewaarschuwd niet deel uit te maken van het aantal dat op deze bedrieglijke wijsheid vertrouwt.

"Want we durven onszelf niet van het aantal te maken, of onszelf te vergelijken met sommigen die zichzelf aanbevelen: maar zij die zichzelf meten en zichzelf met elkaar vergelijken, zijn niet wijs." ~ 2 Kor 10:12

Degenen met een beestaard wegen hun spiritualiteit af door zichzelf met anderen te vergelijken. Maar degenen met het beeld van God, door de Heilige Geest, wegen zichzelf door het Woord van God en de Geest van God. Dit zal je een nauwkeurig verslag geven van je spiritualiteit voor God.

“Maar God heeft ze ons geopenbaard door zijn Geest: want de Geest doorzoekt alle dingen, ja, de diepe dingen van God. Want welke mens kent de dingen van een mens, behalve de geest van de mens die in hem is? zo weet ook niemand de dingen van God dan de Geest van God.” ~ 1 Korintiërs 2:10-11

God meet de bergen en heuvels in de schalen en weegschalen van zijn handen (zie Jesaja 40:12). Dus God meet ook de bergen en heuvels van religie in de weegschaal tegen de weegschaal van zijn Woord.

En hij weegt ook individuen in die weegschalen.

In het Oude Testament, toen de koning van Babylon, Belsazar, dacht dat hij de vaten van Gods huis van aanbidding kon nemen en ze gebruiken als onderdeel van zijn zelfzuchtige en goddeloze afgodenaanbiddingsfeest: het handschrift op de muur identificeerde zijn laatste oordeel aan komen.

“Ze dronken wijn en prezen de goden van goud en zilver, koper, ijzer, hout en steen. In hetzelfde uur kwamen vingers van een mannenhand tevoorschijn en schreven tegen de kandelaar op het pleisterwerk van de muur van het paleis van de koning: en de koning zag het deel van de hand die schreef." ~ Daniël 5:4-5

De profeet Daniël vertelde verder over het oordeel dat tegen Babylon was uitgesproken. En het oordeel was definitief omdat de vader van de koning van Babylon, Nebukadnezar, al door God was getoond dat hij gewoon een beest was. (Hij werd echt als een beest gemarkeerd in Daniël hoofdstuk 4.) En koning Belsazar wist alles over wat er met zijn vader gebeurde.

In hoofdstuk vier van Daniël werd Nebukadnezar door God vernederd om zijn verstand te verliezen en als een beest te worden, en vanwege zijn trots een aantal jaren als een beest te leven. God had toen genade met Nebukadnezar. En de koning erkende dat God soeverein is over alle koningen van de aarde.

Maar hoewel Belsazar wist wat God zijn vader had laten zien, toonde hij totale minachting voor de Almachtige God. Dus nu vertelde Daniël Belsazar zijn laatste ondergang voor zo'n gebrek aan respect. Babylons koninkrijk was geteld (merk op dat het ook genummerd is in Openbaring – 666) en dat de koning zelf in Gods weegschaal was gewogen, en dat hij hopeloos tekort kwam!

“En dit is het schrift dat werd geschreven, MENE, MENE, TEKEL, UPHARSIN . Dit is de interpretatie van het ding: MENE; God heeft telde uw koninkrijk, en maakte het af. TEKEL ; U bent gewogen op de weegschaal, en u bent te licht bevonden. PERS ; Uw koninkrijk is verdeeld en aan de Meden en Perzen gegeven.” ~ Daniël 5:25-28

Opmerking: later in Openbaring 16 wordt het geestelijke Babylon in drie delen verdeeld als onderdeel van het oordeel van God tegen haar.

Door de mentaliteit van beestgerichte religie heeft de mens nu drie keer gesproken om God te minimaliseren tot het beeld van het eigen beest van de mens. Er is geen genade voor deze koppige, beestachtige manier om God te aanbidden:

  1. Eerste beest - rooms-katholicisme
  2. Tweede beest – Protestantisme
  3. Derde beest (afbeelding van het beest) – Kerken van de Wereldraad/Verenigde Naties

Door deze drie beesten heeft de mens God voor de laatste keer uitgelokt!

Het is vandaag tijd voor de mens (inclusief iedereen die beweert een dienaar van God te zijn) om te stoppen met proberen de identiteit van God en zijn werk in het kleine kader van hun eigen begrip te beperken! In plaats daarvan moet een predikant echt begrip hebben en het aantal, of de beperkingen, van beesten als mensen tellen. Maar waag het niet te proberen de volheid van God samen te vatten, en hem ook niet te vertellen hoe hij mag werken!

“Hier is wijsheid. Laat hij die verstand heeft het getal van het beest tellen: want het is het getal van een mens; en zijn getal is zeshonderd zestig en zes.” ~ Openbaring 13:18

Laten we nooit onze vorm van aanbidding aanbidden, noch enige leider van aanbidding. We worden duidelijk keer op keer gewaarschuwd: "Aanbid God!" Anders worden we getekend door het beest, omdat we gewoon eer bewijzen aan een religieus systeem, of een man, of beide! De waarschuwing uit Openbaring nadat Johannes een van de menselijke engelen/boodschappers probeerde te aanbidden was:

"... Zie, doe het niet: want ik ben uw mededienstknecht, en van uw broeders de profeten, en van hen die de woorden van dit boek bewaren: aanbid God." ~ Openbaring 22:9

Aanbid alleen God! Wanneer je gehoorzaamheid aan een religieus systeem boven gehoorzaamheid aan God stelt, aanbid je dat systeem. Je aanbidt het beest of zijn beeld. Wanneer je een man meer gehoorzaamt en volgt dan God en zijn Woord, aanbid je een beest.

Hoe worden mensen gemarkeerd door het Beest?

In Openbaring wordt het merkteken van het Beest ontvangen alleen na “aanbidding” van het beest of zijn beeld:

  • "Indien iemand het beest en zijn beeld aanbidt en zijn merkteken ontvangt. . . "~ Openbaring 14:9"
  • “. . . die het beest en zijn beeld aanbidden, en al wie het merkteken ontvangt. . . "~ Openbaring 14:11"
  • ” . . . die het merkteken van het beest hadden, en op hen die zijn beeld aanbaden.” ~ Openbaring 16:2
  • ” . . . degenen die het merkteken van het beest hadden ontvangen, en degenen die zijn beeld aanbaden. . .” ~ Openbaring 19:20
  • ” . . . die het beest niet had aanbeden, noch zijn beeld, noch zijn merkteken had ontvangen. . .” ~ Openbaring 20:4

Aanbid geen enkel religieus systeem, zelfs niet als het 'christelijk' wordt genoemd. Aanbid geen enkele religieuze prediker, ook al heeft hij grote werken voor God gedaan.

Aanbid alleen God!

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar deze zevende bazuinboodschap zich binnen de volledige Openbaringboodschap bevindt. Het merkteken van de beestgeest wordt geopenbaard als onderdeel van de 7e bazuinboodschap. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Overzichtsschema Openbaring - 7e Trompet

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK