De zee van glas vermengd met vuur

“En ik zag als het ware een glazen zee vermengd met vuur: en degenen die de overwinning op het beest hadden behaald, en op zijn beeld, en op zijn merkteken, en op het getal van zijn naam, staan op de glazen zee , met de harpen van God.” – Openbaring 15:2

Wat is de glazen zee in Openbaring?

"Een glazen zee vermengd met vuur" verwijst naar het Woord van God gepredikt door een met de Heilige Geest gezalfde prediker.

“Maar weest daders van het woord, en niet alleen hoorders, en bedriegt uzelf. Want als iemand een hoorder van het woord is, en geen doener, is hij als een man die zijn natuurlijke gezicht in een glas ziet: want hij aanschouwt zichzelf en gaat zijn weg, en vergeet terstond wat voor soort mens hij was.” ~ Jakobus 1:22-24

Wie zijn de mensen die op de met vuur vermengde glazen zee staan?

Dus deze mensen die op de zee van glas vermengd met vuur staan, willen zichzelf geestelijk zien zoals ze werkelijk zijn: dus als er iets is dat tegengesteld is, kunnen ze het zien en corrigeren. En ze blijven op die glazen zee zodat ze blijven leven volgens de wil van God, zoals blijkt uit de Schriften. Zij zijn "doeners van het woord" en niet alleen hoorders.

“Is mijn woord niet als een vuur? zegt de Heer; en als een hamer die de rots in stukken breekt?” ~ Jeremia 23:29

De met de Heilige Geest gezalfde prediking van het zuivere evangelie zal alle geestelijke slakken verbranden, zodat alleen het zuivere goud van trouwe gehoorzaamheid aan de ware gelovige getoond zal worden. En dit getrouwe gouden getuigenis straalt vooral wanneer het midden in een vurige beproeving wordt geplaatst. Dat is precies wat er zal gebeuren als je verkondigt dat je "de overwinning hebt behaald over het beest, en over zijn beeld, en over zijn merkteken en over het getal van zijn naam."

Als je mensen laat weten dat je volledig van de zonde bent verlost, en je doet het niet meer: dan raken ze vaak beledigd. Als je ze dan vertelt dat een kerk vals is omdat ze leert dat je nog steeds kunt zondigen en gered kunt worden, zul je merken dat ze echt beledigd raken. Waarom? Omdat zij „niet de overwinning hebben behaald over het beest, en over zijn beeld, en over zijn merkteken en over het getal van zijn naam”. Ze aanbidden nog steeds de corrupte kerkvormen van het katholicisme en de verdeelde protestantse sekten.

U kunt hier meer in detail lezen over: "het beest en zijn beeld, zijn merkteken en het getal van zijn naam." Deze lijst met berichten onthult de vleselijke beestaard van mensen die worden gekenmerkt door de valse leringen en hypocrisie van gevallen kerken.

Maar ondanks de vurige beproevingen wordt de trouw van hen die heilig leven alleen maar sterker!

"Opdat de beproeving van uw geloof, die veel kostbaarder is dan goud dat vergaat, hoewel het met vuur wordt beproefd, tot lof en eer en glorie zou worden bevonden bij de verschijning van Jezus Christus" ~ 1 Petrus 1:7

Zelfs te midden van vurige beproevingen blijven de getrouwen op het Woord staan. Ze worden geestelijk verfijnd door het vuur van zowel het Woord als de beproeving: want dit is het plan van God om een ware en trouwe kerk voort te brengen. Zoals ik in de vorige post al aangaf "Zeven engelen met de zeven laatste plagen van Gods toornOpenbaring hoofdstuk 15 toont de voorbereiding die nodig is voor een ware bediening om een getrouwe en duidelijke oordeelsboodschap tegen hypocrisie te prediken. Deze zee van glas vermengd met vuur is een cruciaal onderdeel van deze voorbereiding.

“Want een ander fundament kan niemand leggen dan dat is gelegd, namelijk Jezus Christus. Indien nu iemand op dit fundament bouwt goud, zilver, edelstenen, hout, hooi, stoppels; Ieders werk zal geopenbaard worden; want de dag zal het verkondigen, omdat het door vuur geopenbaard zal worden; en het vuur zal ieders werk beproeven, wat voor soort het ook is. Indien iemands werk standhoudt, waarop hij gebouwd heeft, zal hij een beloning ontvangen. Indien iemands werk verbrand zal worden, zal hij verlies lijden; maar hijzelf zal behouden worden; toch zo als door vuur.” ~ 1 Korintiërs 3:11-15

Ben je bereid om op de zee van glas vermengd met vuur te staan? Of spring je eraf als het warm begint te worden? Trouw of hypocrisie - wat is jouw keuze?

De ware en getrouwen worden getoond met "de harpen van God", omdat harpen worden gebruikt terwijl ze vanuit het hart aanbidden. Alleen een trouwe en gehoorzame heilige kan aanbidden in Geest en in waarheid: vanuit een zuiver hart.

Hebt u “de overwinning behaald over het beest, en over zijn beeld, en over zijn merkteken en over het getal van zijn naam?”

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het 14e en 15e hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevinden. Deze hoofdstukken maken ook deel uit van de 7e bazuinboodschap. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstukken 14-15

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK