Toornfles op de zon - nieuwtestamentisch oordeel

Als u zich herinnert uit eerdere berichten, vertegenwoordigen de schalen van toorn die in Openbaring 16 worden uitgegoten, de prediking van de evangelieoordelen tegen hypocrisie en zonde.

“En de vierde engel goot zijn schaal uit op de zon; en hem werd macht gegeven om mensen met vuur te verschroeien. En de mensen werden door grote hitte verschroeid en lasterden de naam van God, die macht heeft over deze plagen, en zij bekeerden zich om hem geen eer te geven.” ~ Openbaring 16:8-9

Waarom werd het vierde flesje op de zon uitgegoten?

Dit oordeel is een omkering van wat er gebeurde in de waarschuwing voor de vierde bazuin. In de vierde bazuin werd aangetoond dat alle hemellichamen die symbolisch de dingen vertegenwoordigen die door God waren verordend om mensen licht te geven, negatief werden beïnvloed.

“En de vierde engel blies, en het derde deel van de zon werd geslagen, en het derde deel van de maan, en het derde deel van de sterren; zodat het derde deel van hen verduisterd was, en de dag niet scheen voor een derde deel ervan, en de nacht eveneens.” ~ Openbaring 8:12

De vierde bazuin waarschuwde dat degenen die de waarheid zouden bederven aan het werk waren en zij hadden een derde deel verduisterd:

  • De zon, die het nieuwtestamentische licht vertegenwoordigt (Jezus Christus)
  • De maan, die het oudtestamentische licht vertegenwoordigt (het voorafschaduwende licht van het ware licht dat komt: Jezus Christus)
  • De sterren, die de bediening vertegenwoordigen die mensen naar het licht leidt: Jezus Christus

Wanneer deze dingen verduisterd zijn, heb je een gedeeltelijk verdorven evangelie dat wordt gepredikt door een bediening die verdorven is in hun begrip en motivatie. Ze zullen ervoor zorgen dat mensen een verdorven evangelie geloven dat ruimte maakt voor zonde in hun leven, en ze zullen de mensen in groepen en sekten verdelen.

God hates it when people corrupt the gospel and when they divide God’s people: therefore the fourth vial of God’s wrath is designed to execute God’s vengeance on this spiritual condition. Therefore the Sun (gospel) is multiple times brighter in clarity and strong judgement!

“Moreover the light of the moon shall be as the light of the sun, and the light of the sun shall be sevenfold, as the light of seven days, in the day that the LORD bindeth up the breach of his people, and healeth the stroke of their wound.” ~ Isaiah 30:26

The fourth vial poured out on the sun shows that God has anointed a true ministry to pour out gospel judgement on the corrupted gospel and the divisions. And people who love their corrupted gospel and group get burned by the judgement preaching. And because they refuse to change, they instead

“…blasphemed the name of God, which hath power over these plagues: and they repented not to give him glory.” ~ Revelation 16:8-9

They specifically blaspheme the name of God by holding on to their own church identity. The church belongs to God, and no other. Therefore it is to be a reflection of God through the Spirit of God and the word of God being obeyed. It is blasphemous to create your own church identity in any form, even if you claim the name Church of God. If you separate yourself from others who obey the Spirit of God and the word of God, by your own church identity, you are blaspheming God.

So how do we respond to the wrath of God against a watered down gospel allowing sin and causing division? Do we get angry and blaspheme (showing disrespect towards God and the full truth of the Bible)? Or are we able to obey and rejoice with the truth, and with every blood washed one?

Wie zijn we? Een godslasteraar, of een ware en trouwe gelovige?

Note: this diagram below shows where the fourth vial message is within the full Revelation message. These “vials of God’s wrath” messages complete the purpose of God to destroy the influence of hypocrisy. To better understand a high level view of Revelation, you can also see the “Routekaart van Openbaring.”

Revelation Overview Diagram - 4th Vial

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK