Toornfles op de zetel van het beest

Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigen de schalen van Gods toorn de prediking van een ware evangelieboodschap tegen hypocrisie.

“En de vijfde engel goot zijn schaal uit op de zetel van het beest; en zijn koninkrijk was vol duisternis; en zij kauwden op hun tong van pijn, en lasterden de God des hemels vanwege hun pijnen en hun zweren, en bekeerden zich niet van hun daden.” ~ Openbaring 16:10-11

Deze zetel van het beest werd opgericht in het spirituele Pergamos, toen Satan, door het gevallen leiderschap van het rooms-katholicisme, in staat was voldoende autoriteit te vestigen om ware christenen te gaan vervolgen. (Natuurlijk werd dit vervuld tijdens de donkere eeuwen van de pauselijke heerschappij.)

"Ik ken uw werken, en waar u woont, zelfs waar" Satans stoel is: en gij houdt vast aan mijn naam, en hebt mijn geloof niet verloochend, zelfs niet in die dagen waarin Antipas mijn trouwe martelaar was, die onder u werd gedood, waar Satan woont.” ~ Openbaring 2:13

Satans zetel van gezag was in de boze harten van mensen die meer houden van de lof van mensen dan van de zegeningen van gehoorzaamheid aan God. Daarom laten ze de mens toe om de plaats van Jezus in te nemen, en om te oordelen over wat goed of fout is. Dit wordt ook vertegenwoordigd door de religieuze organisatie "beest" uit Openbaring.

Dus hier in de vijfde fiool, behoort de zetel van autoriteit die wordt geoordeeld door Gods toorn toe aan het beest. In Openbaring 13 wordt getoond dat het beest een religieuze organisatie is met aardse macht om God en zijn volk te lasteren (of te minachten).

“En hij opende zijn mond om God te lasteren, om zijn naam te lasteren, en zijn tabernakel, en hen die in de hemel wonen. En het werd hem gegeven oorlog te voeren met de heiligen en hen te overwinnen; en hem werd macht gegeven over alle geslachten en talen en naties.” ~ Openbaring 13:6-7

Ditzelfde beest kwam uit de zee, een symbool dat staat voor "mensen, scharen, natiën en talen" (zie Openbaring 17:15). In Openbaring 16:3 was al een schaal van oordeelswoede op de zee uitgegoten. Het is dus alleen maar logisch dat wat uit de boze zee kwam, ook slecht zou zijn en daarom ook de toorn van Gods oordeel nodig heeft.

Zoals in eerdere berichten is vermeld, zijn deze flesjes van oordeelstoornprediking ontworpen om mensen te helpen ontwaken uit hun duisternis en zondig bedrog. Dus de flesjes vertegenwoordigen een voltooiing van het laatste oordeel over een doelwit: waar het flesje op werd uitgegoten. Dus als het eenmaal is uitgegoten, lijdt het geen twijfel dat er niets goeds meer over is waar het op is uitgegoten. Maar merk ook op, elk flesje correspondeert met het voltooien van het oordeel dat de gerelateerde bazuin al begon toe te spreken: en dat is de vijfde bazuin.

In de vijfde evangeliebazuin van Openbaring worden we gewaarschuwd dat een bediening met de “sleutel” van het Woord van God, deze sleutel heeft misbruikt om de bedrog van Satan, uit de bodemloze put. Ze namen ook het Woord van God tot zich, om het te gebruiken om hun eigen zetel van gezag te vestigen. Zodat ze mensen ermee zouden kunnen kwetsen door de zonde aan de kaak te stellen, maar genoeg van het Woord achter te houden, zodat mensen niet zouden weten hoe ze hun leven volledig aan God moesten wijden, om alle zonde volledig te overwinnen. Door dit te doen, namen ze de autoriteit om te oordelen door het Woord, en om mensen onder hun eigen macht en autoriteit te brengen, niet Gods autoriteit. Dus vestigden ze hun eigen zetel van gezag, en toonden dat ze tijdens het protestantse tijdperk dezelfde beestachtige aard hadden als de rooms-katholieke kerk. Door dit te doen, waarschuwt de vijfde bazuin ons, dat deze bediening de mensen geestelijke pijn heeft toegebracht.

En dus laat God in deze vijfde schaal van laatste oordeelstoorn deze valse bediening de pijn voelen van hun eigen geestelijke zweren, vanwege wat ze anderen hebben aangedaan. Ze oogsten wat ze zelf hebben gezaaid. Dus voor veel mensen is dit oordeel erg pijnlijk. Het is omdat hun religie wordt ontmaskerd als volledig duister. Maar omdat ze het niet los willen laten, verzetten ze zich toch krachtig tegen dit oordeel en lasteren (respectloos) God daarmee.

“En de vijfde engel goot zijn schaal uit op de zetel van het beest; en zijn koninkrijk was vol duisternis; en zij kauwden op hun tong van pijn, en lasterden de God des hemels vanwege hun pijnen en hun zweren, en bekeerden zich niet van hun daden.” ~ Openbaring 16:10-11

Ze knaagden op hun tong van pijn, omdat het hun tong was die pijn veroorzaakte voor Gods ware volk tijdens de 5e bazuinwaarschuwingsboodschap. En dus wordt hun tong nu getoond als volledige duisternis. Hun boodschap wordt getoond voor wat het is: duisternis. En dat is erg pijnlijk voor hun mond die het sprak.

Dus veroorzaakt dit flesje pijn en geestelijke zweren? Laster (respect) God niet verder. Bekeert u van de hypocrisie van een beest als het "christendom" en stopt zowel met zondigen als kerk spelen. Dan kun je het gezag hebben om op te komen voor heiligheid en volledige gehoorzaamheid aan Jezus Christus en zijn Woord.

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar de vijfde flacon-boodschap zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. Deze "flesjes van Gods toorn"-boodschappen completeren het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Overzichtsdiagram Openbaring - 5e flesje

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK