The Gathering to Armageddon door de drie kikkergeesten

“En ik zag drie onreine geesten als kikkers komen uit de bek van de draak, en uit de bek van het beest, en uit de mond van de valse profeet.” Openbaring 16:13

Laten we eerst eens kijken naar de gebeurtenis die plaatsvond voordat deze drie onreine geesten ’naar buiten kwamen’. Kikkers leven het liefst in de drassige stilstaande wateren aan de kant van de hoofdstroom van een rivier. De grote spirituele rivier genaamd "Eufraat" (die naar Babylon stroomde) was opgedroogd toen de zesde schaal van Gods toornige oordeel erop werd uitgegoten. In de natuur zullen kikkers van nature een rivier verlaten zodra deze is opgedroogd, op zoek naar een ander 'moeraswater'-huis.

Nu vertegenwoordigt een spirituele rivier de stroom van de hartenliefde. We zullen dus overwegen wat er gebeurt als een spirituele rivier, een liefde voor iets, opdroogt. En we zullen overwegen wat spirituele kikkers doen, als ze een spirituele rivier zijn die is opgedroogd.

Wat stellen de kikkergeesten uit Openbaring voor?

In de natuur is een kikker het resultaat van een onvolledige metamorfose. Of een onvolledige wijziging. De kikkergeesten stellen de halfveranderde predikant voor, die nog steeds beweert een christen te zijn. Ze zijn nog steeds vleselijk of vleselijk van geest. Geestelijk zijn ze een onvolledige metamorfose, omdat ze in hun hart niet volledig zijn veranderd. Bijgevolg zijn ze niet volledig onderworpen aan de Heilige Geest.

Predikanten zoals deze blijven de oude zondige vleselijke verlangens vasthouden. En ze leren mensen om van een religieus systeem te houden dat mensen in staat stelt gedeeltelijk te veranderen. Wanneer de liefdesrivier van een hart naar het geestelijke Babylon stroomt (wat de halfveranderde hypocrisie van gevallen “christelijke” instellingen vertegenwoordigt), dan zal dat hart nooit volledig aan God geheiligd worden. Maar deze halfveranderde spirituele toestand komt aan het licht wanneer de spirituele rivierstroom van het religieuze systeem opdroogt. En tegelijkertijd worden de kikkergeest-bedienaren ontmaskerd.

De volledige redding van Jezus Christus brengt een volledige geestelijke verandering in het individu teweeg. Een complete spirituele metamorfose.

“Daarom, indien iemand in Christus is, is hij een nieuw schepsel: oude dingen zijn voorbijgegaan; zie, alle dingen zijn nieuw geworden.” ~ 2 Korintiërs 5:17

Als voorbeeld in de natuur verandert een rups volledig in een vlinder. Het ondergaat een complete metamorfose. In de pop wordt de wormachtige rups volledig vloeibaar en verliest alles van zijn oorspronkelijke vorm. En dan stolt het tot een heel andere mooie vlinder die kan vliegen. En het vliegt weg van waar het vroeger at en leefde. Omdat het nu een heel ander dieet en doel in het leven heeft.

Hetzelfde is geestelijk waar wanneer volledige verlossing ervoor zorgt dat iemands oude leven sterft. Ze worden een nieuw geestelijk schepsel met verlangens naar heilige dingen, en een doel om alleen Christus te dienen.

Als iemand die gered is, niet verder gaat met het volledig toewijden van zijn hart en leven aan de wil van Jezus Christus, zal hij een vleselijke motivatie van binnen behouden, die hem uiteindelijk zal doen toegeven aan de verleidingen van de zonde. Ze zijn niet volledig veranderd, dus zijn ze een onvolledige spirituele metamorfose.

Een kikker is een onvolledige metamorfose. Het was een kikkervisje. Maar het veranderde geleidelijk door armen en benen te laten groeien en zijn staart te verliezen. En geleidelijk begon het lucht in te ademen in plaats van water. Maar het blijft en blijft op dezelfde plek wonen. Het is nog steeds een wezen dat van nature terug zal worden verzameld in hetzelfde stilstaande, moerassige vuile water van het kikkervisje.

Hetzelfde geldt voor spirituele kikkers. Ze zullen natuurlijk teruggaan naar de moerassige stilstaande wateren van religieus zijn. In plaats van het zuivere stromende en levende water van Christus' Heilige Geest voort te brengen.

'Hij die in mij gelooft, zoals de Schrift zegt, uit zijn buik zullen rivieren van levend water stromen. (Maar dit sprak hij van de Geest, die zij die in hem geloven zouden ontvangen: want de Heilige Geest was nog niet gegeven, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was.)” ~ Johannes 7:38-39

Kikkers vertegenwoordigen dus religieuze ministeriële geesten die proberen mensen te verzamelen die niet volledig zijn veranderd. De echte vader van een kikkergeest is de duivel. En ze werken door mensen die een religieus kleed van gerechtigheid hebben aanvaard, maar nog steeds onder de controle van de zonde staan. En daarom strijden ze tegen de volledige waarheid van Christus' heilig leven.

Toen Jezus tot de religieuze mensen van zijn tijd sprak, zei hij:

“Gij zijt uit uw vader de duivel, en de begeerten van uw vader zult gij doen. Hij was vanaf het begin een moordenaar en bleef niet in de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij een leugen spreekt, spreekt hij uit zijn eigen: want hij is een leugenaar, en de vader ervan.” ~ Johannes 8:44

Daarom worden ze geestelijke dienaren van Satan. En ze proberen anderen te vinden die hun beroving van gerechtigheid hebben verloren, zodat ze ze kunnen verzamelen voor hun doel.

“Want het zijn de geesten van duivels, die wonderen verrichten, die uitgaan naar de koningen van de aarde en van de hele wereld, om hen te verzamelen voor de strijd van die grote dag van de Almachtige God. Zie, ik kom als een dief. Zalig is hij die waakt en zijn klederen bewaart, opdat hij niet naakt loopt en zij zijn schande zien.” ~ Openbaring 16:14-15

Ja, door de macht van Satan kunnen ze wonderen verrichten. En door deze wonderen misleiden ze mensen om hen te volgen. (De moderne zogenaamde "pinkstertalen" geest is een perfect voorbeeld van hoe de duivel zijn wonderen verricht om mensen te misleiden en te verzamelen tegen de ware heiligheid van Christus.) En ze verzamelen mensen om weerstand te bieden en te vechten tegen Christus en zijn ware volk. Ze werken vooral op deze manier hard wanneer een echte gezalfde bediening de harten van mensen begint af te keren van religieus bedrog, en hen terugbrengt om alleen Jezus Christus te dienen.

Deze kikkergeesten proberen mensen te vinden die geen "echt en trouw" bruiloftskleed aan hebben.

“En toen de koning binnenkwam om de gasten te zien, zag hij daar een man die geen bruiloftskleed aan had: En hij zei tot hem: Vriend, hoe kwam je hier zonder bruiloftskleed? En hij was sprakeloos. Toen zei de koning tot de dienaren: Bind hem aan handen en voeten, neem hem mee en werp hem in de buitenste duisternis; daar zal geween zijn en tandengeknars. Want velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren.” ~ Mattheüs 22:11-14

Dit geestelijke huwelijksfeest vertegenwoordigt degenen die hun geestelijke klederen schoon, heilig en wit hebben gemaakt in het bloed van het Lam. Daarom zijn zij als collectief lichaam de bruid van Christus. En ze hebben zich niet alleen voorbereid om met Christus te trouwen, maar ook om echte geestelijke kinderen voor Christus voort te brengen.

  • “Laten we blij zijn en ons verheugen en hem eer bewijzen: want de bruiloft van het Lam is gekomen, en zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt. En haar werd gegeven dat ze gekleed zou gaan in fijn linnen, schoon en wit: want het fijne linnen is de gerechtigheid van de heiligen.” ~ Openbaring 19:7-8
  • “En een van de oudsten antwoordde en zei tegen mij: Wat zijn deze die gekleed zijn in witte gewaden? en waar kwamen ze vandaan? En ik zei tot hem: Mijnheer, u weet het. En hij zei tegen mij: Dezen zijn het die uit de grote verdrukking zijn gekomen en hun gewaden hebben gewassen en wit gemaakt in het bloed van het Lam.” ~ Openbaring 7:13-14

Zelfs mensen die elkaar haten, kunnen nog steeds door deze kikkergeesten bijeen worden gebracht om samen te strijden tegen Christus en zijn volk. Dit is precies wat er gebeurde aan het begin van de evangeliedag, toen Jezus voor het eerst kwam en zijn kerk stichtte. Dus baden de christenen om de Heilige Geest om hen macht te geven over deze kikkergeesten, omdat deze geesten zich verzamelden om tegen de kerk van Christus te vechten.

“De koningen van de aarde stonden op, en de heersers verzamelden zich tegen de Heer en tegen zijn Christus. Want van een waarheid tegen uw heilig kind Jezus, die u gezalfd hebt, zowel Herodes als Pontius Pilatus, de heidenen en het volk van Israël waren bijeengekomen, Want om te doen wat uw hand en uw raad tevoren hebben bepaald om te doen. En nu, Heer, zie hun dreigementen; en geef uw dienaren, dat zij met alle vrijmoedigheid uw woord zullen spreken, door uw hand uit te strekken om te genezen; en dat tekenen en wonderen geschieden door de naam van uw heilige kind Jezus. En toen ze hadden gebeden, schudde de plaats waar ze samen waren verzameld; en ze waren allemaal vervuld met de Heilige Geest, en ze spraken het woord van God met vrijmoedigheid.’ ~ Handelingen 4:26-31

Dus nogmaals, we lezen dat deze kikkergeesten nog steeds aan het verzamelen zijn:

“En ik zag drie onreine geesten als kikkers komen uit de bek van de draak, en uit de bek van het beest, en uit de mond van de valse profeet. Want het zijn de geesten van duivels, die wonderen verrichten, die uitgaan naar de koningen van de aarde en van de hele wereld, om hen te verzamelen voor de strijd van die grote dag van de Almachtige God. Zie, ik kom als een dief. Zalig is hij die waakt en zijn klederen bewaart, opdat hij niet naakt loopt en zij zijn schande zien.” ~ Openbaring 16:13-15

Waarom komen de kikkergeesten van Openbaring uit de muil van de beesten?

De drie onreine geesten vertegenwoordigen de geestelijke boodschap die uit "de mond van de draak en uit de mond van het beest en uit de mond van de valse profeet komt". Deze beesten vertegenwoordigen de drie belangrijkste lichamen van mensen op aarde die zijn verzameld in oppositie tegen Jezus Christus en zijn ware kerk. En ik heb hier in eerdere berichten in detail over gesproken:

Als u geestelijk niet waakt en bidt, zult u ook overwonnen worden en met hen worden vergaderd. Zij zullen uw vleselijke zwakheden zien en u onder druk zetten om met hen bijeen te komen. Vooral als je niet klaar bent om je kruis van opofferende liefde en trouw voor de Heer te dragen. Daarom waarschuwde Jezus zijn apostelen:

  • "Waak en bid, dat u niet in verzoeking komt: de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak." ~ Mattheüs 26:41
  • “Toen zei Jezus tot zijn discipelen: Als iemand achter mij aan wil komen, laat hij zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en mij volgen. Want wie zijn leven wil redden, zal het verliezen; en wie zijn leven wil verliezen om Mijnentwil, die zal het vinden.” ~ Mattheüs 16:24-25

Waar verzamelen deze kikkergeesten van Openbaring ook geestelijk naakte mensen?

„En hij verzamelde hen op een plaats die in de Hebreeuwse taal Armageddon wordt genoemd.” ~ Openbaring 16:16

Thayer legt ons de betekenis van de naam Armageddon uit:

“De heuvel of stad van Megiddo” In Openb. 16:16 wordt het toneel van de strijd van goed en kwaad gesuggereerd door die slagvlakte van Esdraelon, die beroemd was vanwege twee grote overwinningen, van Barak over de Kanaänieten en van Gideon over de Midianieten; en voor twee grote rampen, de dood van Saul en Josia. Vandaar in Openbaring een plaats van grote slachting, het toneel van een verschrikkelijke vergelding voor de goddelozen. De RSV vertaalt de naam als Har-Magedon, dwz de heuvel (zoals Ar de stad is) van Megiddo.”

Het was een fysieke plaats van vroegere grote veldslagen die tegen Gods volk plaatsvonden. Er is ook over geprofeteerd dat het door de profeet Joël wordt genoemd als "de vallei van Josafat", waar God zijn wraak op zijn vijanden zou voltrekken.

"Ik zal ook alle volken verzamelen en ze naar het dal van Josafat brengen, en daar met hen pleiten voor mijn volk en voor mijn erfdeel Israël, dat ze onder de volken hebben verstrooid en mijn land hebben verdeeld." ~ Joël 3:2

De reden voor Gods oordeel: omdat de geestelijke vijanden van God misbruik hebben gemaakt van Gods geheiligd zilver en goud. Ze hebben het heilige volk van God misbruikt, voor hun zelfzuchtige doeleinden.

‘Omdat u mijn zilver en mijn goud hebt meegenomen en mijn weldadige dingen in uw tempels hebt gedragen: ook de kinderen van Juda en de kinderen van Jeruzalem hebt u aan de Grieken verkocht, opdat u ze ver van hun grens zou verwijderen. Zie, Ik zal ze doen opstaan uit de plaats waar u ze hebt verkocht, en ik zal uw vergelding op uw eigen hoofd teruggeven” ~ Joël 3:5-7

Dit is een van de hoofdthema's van de boodschap van Openbaring. Om te waarschuwen en om Gods ware volk uit het geestelijke Babylon te verzamelen (wat hypocrisie vertegenwoordigt). En om deze hypocrisie met de flesjes (oordeelsboodschap) te vernietigen zodat mensen geestelijk vrij kunnen komen.

Bijgevolg verzamelen deze kikkergeesten degenen zonder zuivere geestelijke kleding, zodat ze een laatste strijd zullen voeren tegen het ware volk van God.

Dus wat voor soort spirituele kleding heb je aan? Hebt u ze schoon en wit gewassen in het bloed van het Lam? Heb je ze onbevlekt bewaard sinds je gewassen bent? Of ben je nu bijeengebracht door een of andere religieuze kikkergeest om te strijden tegen ware heiligheid?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het zesde flesje bericht zich binnen het volledige Openbaring bericht bevindt. Deze "flesjes van Gods toorn"-boodschappen completeren het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Overzichtsdiagram Openbaring - 6e flesje

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK