Zevende injectieflacon in de lucht gegoten - het is klaar!

“En de zevende engel goot zijn schaal uit in de lucht; en er kwam een luide stem uit de tempel des hemels, van de troon, zeggende: Het is volbracht.” ~ Openbaring 16:17

Waarom werd de zevende en laatste schaal van Gods toorn uitgestort in de lucht?

Deze laatste schaal van oordeel werd in de lucht uitgegoten omdat de lucht Satans geest van ongehoorzaamheid vertegenwoordigt.

'En u hebt Hij levend gemaakt, die dood was in overtredingen en zonden; Waarin gij in het verleden wandelde volgens de loop van deze wereld, volgens de vorst van de macht van de lucht, de geest die nu werkt in de kinderen van ongehoorzaamheid: Onder wie wij ook allemaal onze gesprekken in het verleden hadden in de lusten van ons vlees, het vervullen van de verlangens van het vlees en van de geest; en waren van nature de kinderen des toorns, net als anderen.” ~ Efeziërs 2:1-3

Wanneer mensen ervoor kiezen om de bekende geboden van God niet te gehoorzamen, plaatsen ze zichzelf in de richting van Gods oordeelstoorn. Bijgevolg worden ze kinderen des toorns, vandaar het symbool van de schalen van Gods toorn in Openbaring 16. God voltrekt het oordeel aan iedereen die ongehoorzaam is aan zijn oproep tot bekering.

Maar in dit laatste flesje dat over pure ongehoorzaamheid wordt uitgegoten, verkondigt de stem van God rechtstreeks vanaf zijn troon: "Het is volbracht." Maar om bij "het is klaar" te komen: het duurde eerst het uitgieten van de zes flesjes, voordat de zevende wordt uitgegoten. Omdat de zes voorgaande flesjes nodig waren om de religieuze hypocrisie te vernietigen die in het leven van mensen werd gebruikt om hun ongehoorzaamheid te verdoezelen.

Als hypocrisie eenmaal is verwijderd, heeft ongehoorzaamheid geen valse bedekking meer voor haar zonde, en dus is het naakt voor de oordeelswaarheden van Gods Woord. Dan ervaart de ziel de grootste spirituele aardbeving die ze ooit hebben meegemaakt! En dus staat er in de volgende schriftplaats:

“En er waren stemmen en donderslagen en bliksemschichten; en er was een grote aardbeving, zoals niet meer is geweest sinds er mensen op aarde waren, zo'n krachtige aardbeving, en zo groot.' ~ Openbaring 16:18

De stemmen vertegenwoordigen de prediking van het evangelie dat met gezag dondert en schitterend geestelijk licht voortbrengt, vergelijkbaar met bliksem. En het is dit flesje van toorn oordeel prediking dat de ziel tot in de kern schudt als ze oog in oog komen te staan met hun geestelijke toestand voor de Almachtige God! Dat is de reden waarom het ons in het vorige schriftgedeelte laat zien dat deze stem die zegt "het is volbracht" van de troon van God zelf komt. Er zit een grote autoriteit achter de stem als je weet dat God tot je geestelijke toestand spreekt! Het is ook de genade van God om je de kans te geven om je te bekeren van zowel je zonden als je vals-religieuze bedekking.

Heb je deze spirituele aardbeving al meegemaakt? Als je dat deed, rende je dan naar je religie voor dekking, of heb je je volledig bekeerd?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het bericht van de zevende flacon zich binnen het volledige bericht van Openbaring bevindt. Deze "flesjes van Gods toorn"-boodschappen completeren het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Overzichtsdiagram Openbaring - 7e flesje

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK