Een toestand van een hoerkerk

Een toestand van een hoer in de kerk is er een die niet volledig trouw is om alleen haar trouwe echtgenoot lief te hebben en te gehoorzamen.

“Dezen zullen oorlog voeren met het Lam, en het Lam zal hen overwinnen, want Hij is Heer der heren en Koning der koningen; en zij die met Hem zijn, zijn geroepen, uitverkoren en getrouw. Toen zei hij tegen mij: De wateren die u hebt gezien, waar de hoer zit, zijn volken, scharen, natiën en talen. Openbaring 17:14-15

Als je deel uitmaakt van een lichaam van zogenaamde "christenen" die niet trouw en trouw aan Jezus leven, dan maak je deel uit van een geestelijke hoer. Als je gemeenschap bestaat uit zondaars die nog steeds: liegen, bedriegen, haten, vloeken, begeren en hoererij, dan communiceer je met Babylon.

“En hij riep krachtig met een krachtige stem, zeggende: Babylon, het grote, is gevallen, is gevallen, en is de woonplaats van duivels geworden, en de greep van elke onreine geest, en een kooi van elke onreine en hatelijke vogel. Want alle volken hebben gedronken van de wijn van de toorn van haar hoererij, en de koningen van de aarde hebben hoererij met haar bedreven, en de kooplieden van de aarde zijn rijk geworden door de overvloed van haar lekkernijen. En ik hoorde een andere stem uit de hemel, zeggende: Ga uit van haar, mijn volk, opdat u geen deel hebt aan haar zonden, en dat u niet van haar plagen ontvangt. Want haar zonden hebben de hemel bereikt, en God heeft aan haar ongerechtigheden gedacht.” (Openbaring 18:2-5)

De ene kerk zijn degenen die trouw met Jezus getrouwd zijn, en ze laten hem allemaal "Koning der koningen en Heer der heren" zijn. Naast de hoerentoestand die bestaat, is er tegenwoordig een toestand waarin degenen die beweren heilig en trouw te zijn nog steeds vechten voor hun eigen positie (of zelfbeschermende positie) in het Koninkrijk. Bedenk dat de hoer liefde kan 'aandoen', maar niet trouw opofferende liefde kan beoefenen.

De waarschuwing voor ons allemaal: er is meer voor nodig dan kennis van de waarheid en de prediking van de "ene kerk" om te overwinnen. We moeten ook individueel een offer worden, zodat de Koning der koningen echt "Koning" kan zijn.

“En de zevende engel blies; en er waren grote stemmen in de hemel, die zeiden: De koninkrijken van deze wereld zijn de koninkrijken van onze Heer en van zijn Christus geworden; en hij zal regeren tot in alle eeuwigheid. En de vierentwintig oudsten, die voor God op hun stoelen zaten, vielen op hun aangezichten en aanbaden God” ~ Openbaring 11:15-16

De geestelijke koningen en priesters in de hemelse gewesten in Christus Jezus (zie Efeziërs 1:3) moeten allemaal hun koninkrijken (meningen en doelen in dit leven) volledig aan Koning Jezus overgeven, wil het hoerenkoninkrijk effectief worden ontmaskerd en verslagen in de harten van mensen.

Een verdeeld koninkrijk is een zwak koninkrijk. Het is tijd voor iedereen die heiligheid en trouw claimt om ook hun koninkrijk op te geven om het laatste gebedsverzoek van de koning te eren voordat hij zou sterven voor het koninkrijk:

“Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor hen die door hun woord in mij zullen geloven; Dat ze allemaal één mogen zijn; zoals Gij, Vader, zijt in mij, en ik in u, opdat ook zij één in ons zijn; opdat de wereld zal geloven dat Gij mij hebt gezonden. En de heerlijkheid die u mij hebt gegeven, heb ik hun gegeven; opdat zij één mogen zijn, zoals wij één zijn: ik in hen, en gij in mij, opdat zij in één vervolmaakt kunnen worden; en opdat de wereld weet dat u mij hebt gezonden en dat u hen hebt liefgehad, zoals u mij hebt liefgehad.’ ~ Johannes 17:20-23

Als u beweert gered te zijn, hebt u dan werkelijk "uw kroon geworpen" voor de troon van Jezus en uw koninkrijk aan hem gegeven om in te regeren?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het zeventiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 17 maken deel uit van het voltooien van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 17

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK