Hoe Babylon en het beest te zien

"Dus droeg hij me weg in de geest naar de woestijn: en ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, vol met namen van godslastering, met zeven koppen en tien horens." ~ Openbaring 17:3

Merk op dat de structuur van dit beest hetzelfde is als de rode draak van Openbaring 12, en de beest van Openbaring 13. Alle drie de beesten hebben zeven koppen en tien horens, wat ons laat zien dat, hoewel ze er misschien wat anders uitzien, ze geestelijk toch allemaal hetzelfde beest zijn. Ze hebben gewoon andere uiterlijke kenmerken: kleur, kronen, voeten en mond, die zijn anders. En ze dragen verschillende identiteiten, of namen.

Dit laatste beest van Openbaring 17 is rood gekleurd zoals de draak van Openbaring 12, maar de rode kleur is zelfs nog dieper karmozijnrood geworden. Het is nu als de kleur van bloed. Want de volheid van de bloedschuld van het Beest is gekomen! En let op: dit laatste beest heeft geen kronen, of er wordt helemaal geen rechtvaardig gezag in herkend.

Dit beest is "vol van de namen van godslastering" of vol van identiteiten die God en de troon van zijn koninkrijk niet respecteren. In plaats van zich te identificeren met Christus en zijn kruis van ware opofferende liefde, creëren ze hun eigen identiteit voor hun eigen bescherming en eigen doel. In Openbaring 13 had het beest maar één naam van godslastering, of één identiteit. Dit beest beweerde de universele katholieke kerk te zijn. Maar in de laatste dagen vertegenwoordigt dit beest van Openbaring 17 alle organisatorische identiteiten die God niet respecteren: religieus, gouvernementeel, non-profit en zaken. In deze laatste dagen is het beest volledig oecumenisch. Als zodanig omvat het: alle protestanten, boeddhisten, hindoes, moslims, alle heidenen, de VN, de Wereldraad van Kerken, alles, enz.

Dus dit laatste, geheel aardse organisatiebeest bestaat uit alle mensen: mensen van alle religies, alle regeringen, alle non-profitorganisaties en alle bedrijven. Dit beest vertegenwoordigt de hele vleselijke mensheid. Iedereen die niet het volledige beeld van Jezus Christus in hart en ziel heeft ontvangen. Zij zijn gemarkeerd door het nummer van het beest.

Maar dit laatste beest heeft een berijder die het draagt. Deze ruiter is de hoerige vrouw genaamd Babylon. Maar let op waar de apostel Johannes dit beest kan vinden dat de hoer draagt. Johannes moest in de geest weggevoerd worden naar een geestelijke wildernis om haar te vinden.

"Dus droeg hij me weg in de geest naar de woestijn: en ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, vol met namen van godslastering, met zeven koppen en tien horens." ~ Openbaring 17:3

Ons wordt getoond wat deze "wildernis" in Openbaring voorstelt. Het staat voor een spirituele tijd waarin:

De geestelijke hemelen zijn wegens huichelarij afgesloten van alle zegeningen. Geestelijke zegeningen komen als regen uit de hemel wanneer Gods twee gezalfde getuigen volledig geëerd worden in de kerk. De twee getuigen waar we het over hebben zijn: het Woord van God en de Heilige Geest van God.

“Maar laat de voorhof die zonder de tempel is buiten beschouwing en meet die niet; want het is aan de heidenen gegeven; en de heilige stad zullen zij vertreden tweeënveertig maanden. En Ik zal mijn twee getuigen macht geven, en zij zullen profeteren a duizend tweehonderdzestig dagen, gekleed in zakken... ...Dezen hebben de macht om de hemel te sluiten, zodat het niet regent in de dagen van hun profetie: en hebben de macht over wateren om ze in bloed te veranderen, en om de aarde te slaan met alle plagen, zo vaak als ze willen. ” ~ Openbaring 11:2-3 & 6

Deze tijdsperiode wordt geestelijk voorgesteld in Openbaring als tweeënveertig maanden of 1260 dagen. Het is een woestijntijd (droge woestijn), omdat er geen geestelijke regen is van het woord van God en de geest van God die van God komt uit de gevallen kerkelijke toestand. In plaats daarvan voedt God zijn ware volk rechtstreeks door deze twee getuigen, ondanks het feit dat de kerkleiding corrupt is geworden.

En dus zien we in Openbaring 12 dat God een speciale manier en plaats heeft om zijn ware volk te voeden: de vrouw, de ware bruid van Christus (opnieuw gedurende 1260 dagen, of drie en een half jaar waarover gesproken wordt als "een tijd en keer en een halve tijd").

“En de vrouw vluchtte de woestijn in, waar zij een plaats van God heeft bereid, opdat zij haar daar zouden voeden duizend tweehonderdzestig dagen… …En aan de vrouw werden twee vleugels van een grote arend gegeven, opdat ze de woestijn in zou vliegen, naar haar plaats, waar ze gevoed wordt voor een tijd en tijden en een halve tijd, van het aangezicht van de slang.” ~ Openbaring 12:6 & 14

Ten slotte zien we in Openbaring 13 veel duidelijker waarom deze tijd geestelijk een woestijnplaats is. Omdat een kerkcorruptie de universele Rooms-Katholieke Kerk heeft gevormd, en deze toestand van ontrouwe hoer als kerk lastert God en vervolgt zijn ware volk. En zo vertelt het over het beest van Openbaring 13:

'En hem werd een mond gegeven die grote dingen en godslasteringen sprak; en hem werd macht gegeven om door te gaan twee en veertig maanden. En hij opende zijn mond als laster tegen God, om zijn naam te lasteren, en zijn tabernakel, en hen die in de hemel wonen. En het werd hem gegeven oorlog te voeren met de heiligen en hen te overwinnen; en hem werd macht gegeven over alle geslachten en talen en naties.” ~ Openbaring 13:5-7

En dus herinner ik u er nu opnieuw aan dat deze wildernis in de geest is waar Johannes opnieuw werd opgenomen: om zowel de hoer als het beest van Openbaring 17 te zien.

"Dus droeg hij me weg in de geest naar de woestijn: en ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, vol met namen van godslastering, met zeven koppen en tien horens." ~ Openbaring 17:3

In de Middeleeuwen waren het Beest en de Hoer van de Katholieke Kerk één in hetzelfde. De veelvuldige identiteiten van heidense goden en hun aanbidding moesten zich verbergen onder de ene identiteit van de katholieke kerk. De katholieke kerk werd de dekmantel voor heidense praktijken, daarom veranderde ze heidense goden in de aanbidding van 'heiligen', zodat ze het bedrog van één kerkidentiteit kon handhaven en doen alsof ze monotheïstisch was. Daarom zag je alleen het Beest van Openbaring 13.

Maar tegenwoordig wordt de Hoer, de Katholieke Kerk, apart getoond en rijdend met gezag over het Beest. Maar ze heeft ook geen kroon, omdat ze volledig ontmaskerd is als iemand die helemaal geen rechtvaardig gezag heeft. En vandaag vertegenwoordigt het beest alle religies en instellingen van de mensheid. Tegenwoordig is het beest heidens, het aanbidt veel goden, en oecumenisch, het vertegenwoordigt veel religies.

Maar de ware kerk behoort niet tot de controle van het beest van de mensheid, noch de katholieke kerk van de hoer van de mensheid. Want Jezus zei dat het Koninkrijk van God in je is, en Jezus is het ware fundament van de kerk:

“Niettemin staat het fundament van God vast, met dit zegel, kent de Heer hen die van hem zijn. En laat een ieder die de naam van Christus noemt, wijken van ongerechtigheid.” ~ 2 Timoteüs 2:19

De Katholieke Kerk van de Hoer wil nog steeds eer ontvangen omdat ze doet alsof ze de enige bruid van Christus is. Maar tegelijkertijd wil ze macht en invloed bij de rest van de wereld. En hoewel een groot deel van de rest van de wereld de Hoer haat, is haar hypocrisie de enige bescherming die ze hebben tegen de zuivere oordelen van het Woord van God en de Geest van God. Dus laten ze haar haar ereplaats behouden. Een voorbeeld van deze bijzondere ereplaats werd duidelijk weerspiegeld op de begrafenis van paus Johannes Paulus II. De leiders van elk land en elke religie kwamen naar zijn begrafenis om eer te bewijzen en respect te betuigen aan de leider van Babylon.

Zie je de geliefde Hoer en het beest dat haar draagt? Als je in een geestelijke woestijntoestand vertoeft, opgedroogd zonder de heiligheid van het leven van Christus binnenin, dan ken je deze hypocrisie maar al te goed! Je moet vluchten uit elke toestand van religieuze hypocrisie om je ziel te redden!

“Zorgt u niet voor een ongelijk span met ongelovigen; want wat heeft gerechtigheid gemeen met ongerechtigheid? en welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? En welke overeenstemming heeft Christus met Belial? of welk deel heeft hij die gelooft met een ongelovige? En welke overeenkomst heeft de tempel van God met afgoden? want u bent de tempel van de levende God; gelijk God heeft gezegd: Ik zal in hen wonen en in hen wandelen; en ik zal hun God zijn, en zij zullen mijn volk zijn. Ga daarom uit hun midden weg, en scheid u af, zegt de Heer, en raak het onreine niet aan; en Ik zal u aannemen en u tot een Vader zijn, en u zult mijn zonen en dochters zijn, zegt de Here, de Almachtige.’ ~ 2 Korintiërs 6:14-18

Word geen hoerenkerk toestand! Speel niet het spel van religieuze hypocrisie!

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het zeventiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 17 maken deel uit van het voltooien van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 17

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK