Het mysterie van het achtste beest volledig ontmaskerd

“En de engel zei tot mij: Waarom verwonderde je je? Ik zal u het geheimenis van de vrouw vertellen, en van het beest dat haar draagt, dat de zeven koppen en tien horens heeft.” ~ Openbaring 17:7

In de vorige posts heb ik laten zien hoe gemakkelijk je je kunt verwonderen en onder de indruk kunt raken van het bedrog van religieuze hypocrisie. De apostel Johannes was verbaasd en verwonderde zich over het mysterie van christelijke uiterlijke versiering en gedrag waarmee de geestelijke hoer Babylon (valse kerken) kon misleiden.

Abraham Lincoln is geciteerd als te zeggen: "Je kunt alle mensen soms voor de gek houden en sommige mensen de hele tijd, maar je kunt niet alle mensen altijd voor de gek houden."

Een manier om dit gezegde toe te passen op het bedrog van het spirituele Babylon zou zijn om te zeggen: "Je kunt mensen meestal gemakkelijk voor de gek houden met een beestachtige natuur, maar degenen met de goddelijke natuur van binnen, kun je slechts tijdelijk voor de gek houden."

En dus laat Openbaring hoofdstuk 17 Babylon zien die op het beest rijdt, omdat degenen met een beest als de natuur gemakkelijk door haar kunnen worden verleid en beheerst.

Maar de apostel Johannes kon slechts tijdelijk versteld staan van Babylons geestelijke versiering. Een echte dienaar/engel (boodschapper) onthult de waarheid over zowel Babylon als het beest, aan Johannes.

We lezen weer:

“En de engel zei tot mij: Waarom verwonderde je je? Ik zal u het geheimenis van de vrouw vertellen, en van het beest dat haar draagt, dat de zeven koppen en tien horens heeft.” ~ Openbaring 17:7

Waarom gebruikt Openbaring beestachtige wezens om de geestelijke gevallen toestand van de mensheid op aarde weer te geven? Omdat Openbaring dezelfde geestelijke beschrijvingen gebruikt die de rest van de Schriften in de Bijbel gebruiken om de gevallen vleselijke toestand van de mensheid te beschrijven. Omdat dit de manier is waarop God de mens ziet zonder een spirituele verbinding met hem. In het begin schiep God de mens naar zijn geestelijk beeld, heilig en goed, en in staat om bij hem in de tuin te wonen. Maar toen de mens zondigde, werd hij vleselijk van aard en leefde volgens zijn vleselijke lusten. Hij nam een vleselijke natuur aan, vergelijkbaar met een beest, en werd bang voor Gods aanwezigheid.

"Toch blijft de mens die in ere is niet: hij is als de beesten die vergaan... ...De mens die in eer is en niet begrijpt, is als de beesten die vergaan." ~ Psalm 49:12,20

"Maar deze spreken kwaad over die dingen die ze niet weten: maar wat ze van nature weten, als brute beesten, in die dingen bederven ze zichzelf." ~ Judas 1:10

In Daniël werd de koning van Babylon door God vernederd, zodat hij zich een tijdje als een beest zou gedragen. Dit was zodat hij zou beseffen dat hij niet beter was dan een beest zonder de hulp van de Almachtige God.

“Op hetzelfde uur ging de zaak aan Nebukadnezar in vervulling: hij werd van de mensen verdreven en at gras als ossen, en zijn lichaam was nat van de dauw van de hemel, totdat zijn haren waren gegroeid als adelaarsveren, en zijn nagels als klauwen van vogels. En aan het einde van de dagen hief ik Nebukadnezar mijn ogen op naar de hemel, en mijn begrip keerde tot mij terug, en ik zegende de Allerhoogste, en ik prees en eerde hem die in eeuwigheid leeft, wiens heerschappij een eeuwige heerschappij is, en zijn heerschappij is koninkrijk is van generatie op generatie: en alle bewoners van de aarde staan bekend als niets: en hij doet naar zijn wil in het leger van de hemel, en onder de bewoners van de aarde: en niemand kan zijn hand tegenhouden, of tegen hem zeggen hem, wat doe je? Tegelijkertijd keerde mijn verstand tot mij terug; en voor de glorie van mijn koninkrijk keerden mijn eer en helderheid naar mij terug; en mijn raadgevers en mijn heren zochten mij; en ik werd gevestigd in mijn koninkrijk, en uitstekende majesteit werd aan mij toegevoegd. Nu, Nebukadnezar, prijs en prijs en eer de Koning van de hemel, wiens werken waarheid zijn, en zijn wegen oordeel: en degenen die in trots wandelen, kan hij vernederen.” ~ Daniël 4:33-37

Zonder God was Nebukadnezar niet beter dan een beest. En zo is iedereen zonder God.

Ook belangrijk: het gebruik van beesten om aardse menselijke koninkrijken te beschrijven werd voor het eerst aan ons geïntroduceerd door de profetieën van Daniël over het Babylonische koninkrijk en de daaropvolgende koninkrijken die zouden volgen. (Zie Daniël hoofdstuk 7 en 8.)

In Daniël hoofdstuk 7 zijn er vier beesten die vier koninkrijken voorstellen:

 • Leeuw met adelaarsvleugels - vertegenwoordigde het Babylonische koninkrijk
 • Bear - vertegenwoordigde het volgende koninkrijk Medo-Perzisch
 • Luipaard met 4 vleugels en 4 koppen - vertegenwoordigde het Griekse koninkrijk
 • Vreselijk beest met 10 horens, ijzeren tanden en koperen nagels vertegenwoordigde het Romeinse koninkrijk, waaruit later de rooms-katholieke kerk zou komen (lees Daniël 7:23-26)

beesten van Daniël hoofdstuk 7

Dus als we nu alle koppen van deze beesten van Daniël tellen, komen we uit op zeven koppen (leeuw 1, beer 1, luipaard 4 en vreselijk beest 1, wat neerkomt op een totaal van 7). En alle horens (die kwamen van het laatste vreselijke beest 10). Waardoor het totaal van de dieren van Daniël gelijk is aan zeven koppen en tien horens.

Het drakenbeest van Openbaring 12 had zeven koppen en tien horens.

Het beest van Openbaring 13 had zeven koppen en tien horens.

En nu heeft ook het laatste beest van Openbaring 17 zeven koppen en tien horens.

Het lijkt hier een patroon te zijn...

Maar toch is er een mysterie met betrekking tot deze bedrieglijke hoer en het beest. Een mysterie dat de oordeelsengel zowel aan Johannes als aan ons wil laten zien.

“Het beest dat je zag was en is niet; en zullen opstijgen uit de afgrond en ten verderve gaan; en zij die op de aarde wonen, zullen zich verwonderen, van wie de namen niet geschreven zijn in het boek des levens vanaf de grondlegging der wereld, wanneer zij het beest zien dat was, en is niet, en is toch.” ~ Openbaring 17:8

Het beest dat was (een zichtbaar bestaan heeft) en niet is (is verborgen) en toch is (is niet langer verborgen): Is eigenlijk hetzelfde ene beest met zeven koppen en tien horens dat ook een “christelijke” vorm aanneemt om tijdelijk zichzelf verbergen.

Om dit duidelijker uit te leggen, laten we de "beest"-verhaallijn in Openbaring volgen.

“Het beest dat je zag was en is niet; en zullen opstijgen uit de afgrond en ten verderve gaan..." (uit Openbaring 17:8)

In Openbaring hoofdstuk 12 was het beest duidelijk satanisch (net als alle heidenen van die tijd). Dit beest vertegenwoordigt alle heidense aanbidders die zouden vechten tegen en vervolgen van de ware kerk, de bruid van Christus. In deze tijd van vele heidense religies en goden is de draak duidelijk zichtbaar, dus hij bestond duidelijk: en zo was hij.

Maar in Openbaring hoofdstuk 13 trekt dit drakenbeest nepgewaden van „christelijke gerechtigheid” aan. In de geschiedenis is dit precies wat de rooms-katholieke kerk deed. Het wordt "rooms-katholiek" genoemd omdat het de universele kerk van Rome vertegenwoordigt (of het heidense Rome dat beweert christelijk te zijn geworden, maar toch leeft onder de corruptie van de verleidingen van de duivel). De draak beweert nu de bruid van Christus te zijn, en dus is de draak "niet" (omdat hij verborgen is en beweert de kerk te zijn) gedurende deze tijd.

"en zullen opstijgen uit de bodemloze put"

Na het rooms-katholieke beest, later in Openbaring hoofdstuk 13, lezen we van een ander beest dat de geestelijke controle overdraagt aan het laatste beest van Openbaring. Dit tijdelijke beest komt uit de bodemloze put en draagt de kleding van een lam (maar "spreekt als de draak") zodat het er christelijk en ongevaarlijk uit kan zien. Maar toch heeft het een bedrieglijke boodschap van Satan en overtuigt het mensen om een beest te scheppen en opnieuw leven te geven dat universeel is, net als het beest ervoor. Dus in Openbaring 13:11 lezen we van een beest dat terugkomt uit de put in de aarde.

„En ik zag een ander beest uit de aarde opkomen; en hij had twee horens als een lam, en hij sprak als een draak.” ~ Openbaring 13:11

Lam-Dragon Beast

(Opmerking: we zien deze beschrijving nog duidelijker in Openbaring hoofdstuk 20, nadat alle religieuze kleding van de draak is verwijderd en hij volledig is blootgesteld. Daar wordt duidelijk aangetoond dat het drakenbeest alleen al duizend jaar in een bodemloze put is vastgebonden. , om later uit diezelfde put te worden vrijgelaten.)

Dit lamachtig beest in Openbaring 13:11 vertegenwoordigt het gevallen protestantisme: kerkelijke organisaties die na het katholicisme kwamen, maar die ook vol hypocrisie en valse doctrines werden. Later in de geschiedenis zouden ze uiteindelijk oecumenisch worden en de Wereldraad van kerken vormen (een 'universele' organisatie die zich later ook zou uitbreiden tot een poging om ook openlijk heidense religies op te nemen). En zo maakte het gevallen protestantisme een beeld voor het beest dat zeven koppen en tien horens had.

'En bedriegt hen die op de aarde wonen door middel van die wonderen waartoe hij macht had in de ogen van het beest; zeggende tot hen die op de aarde wonen, dat zij een beeld zouden maken voor het beest, dat de wond door het zwaard had, en wel leefde.” ~ Openbaring 13:14

Opmerking: Het beest dat een wond kreeg door een zwaard was heidendom, toen een bediening met het zwaard van de Geest (het Woord van God) het heidendom verbond met de ketting van het Woord van God. Zodat de draak duizend jaar ondergedoken zat (lees Openbaring, hoofdstuk 20). De geest van de draak (dat is Satan) verborg zich duizend jaar onder de dekens van het katholieke beest.

En dus heeft vandaag, door de bedrieglijke machten van de gevallen religieuze mens, het gevallen protestantisme nu leven gegeven aan het laatste 8e beest dat alles op aarde omvat, zowel via de Wereldraad van Kerken als de Verenigde Naties (die ook "universeel" van aard is .) De Wereldraad van Kerken heeft een Oecumenisch Bureau van de Verenigde Naties (EUNO) opgericht om samen te werken met de Verenigde Naties. En sinds de jaren '60 is het een gezamenlijke werkgroep van de Rooms-Katholieke Kerk en de Wereldraad van Kerken.

Dit tijdelijke lamachtige gevallen protestantse beest...

"En hij had de macht om het beeld van het beest levend te geven, opdat het beeld van het beest zowel zou spreken als ervoor zou zorgen dat zovelen die het beeld van het beest niet wilden aanbidden, zouden worden gedood." ~ Openbaring 13:15

Onthoud: Katholiek betekent "universeel", inclusief mensen van alle naties. De Verenigde Naties zijn een beeld van hetzelfde universele doel.

Welnu, heb je de spirituele wijsheid om deze vreemde relatie tussen de hoervrouw (de hypocrisie van het nepchristendom) en de aardse koninkrijken en heersers van deze wereld te begrijpen?

“En hier is de geest die wijsheid heeft. De zeven koppen zijn zeven bergen, waarop de vrouw zit.” ~ Openbaring 17:9

Bergen vertegenwoordigen koninkrijken, en dit wordt getoond in het volgende vers en in het Oude Testament in een profetie tegen Babylon.

‘En Ik zal aan Babylon en aan alle inwoners van Chaldea al hun kwaad vergelden dat zij voor uw ogen in Sion hebben gedaan, zegt de Heer. Zie, ik ben tegen u, o vernietigende berg, zegt de Heer, die de hele aarde vernietigt: en ik zal mijn hand over u uitstrekken, en u van de rotsen afrollen, en u tot een verbrande berg maken. En zij zullen van u geen steen tot een hoek nemen, noch een steen tot fundamenten; maar u zult voor altijd een woestenij zijn, zegt de Heer.” ~ Jeremia 51:24-26

Er wordt dus aangetoond dat de toestand van de geestelijke hoer van hypocrisie heerst in alle koninkrijken van de mensheid.

Dit werd werkelijk op een letterlijke manier getoond toen alle nationale heersers van de wereld ruimte maakten in hun drukke schema's om te komen en eer bewijzen aan de paus toen hij stierf in 2005.

Dus waar plaatst dit ons in de tijd, met betrekking tot Openbaring het 17e hoofdstuk?

“En er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, en een is er, en de andere is nog niet gekomen; en als hij komt, moet hij een korte tijd blijven.' ~ Openbaring 17:10

Deze zeven koningen zijn synoniem met de zeven hoofden, zeven bergen en zeven koninkrijken. Ze vertegenwoordigen de koninkrijken van de mensheid in de hele geschiedenis van de evangeliedag. De evangeliedag die begon toen Jezus voor het eerst kwam om tot Koning te worden gezalfd in de harten van degenen die hem liefhebben en gehoorzamen. Sinds de tijd dat hij als een baby naar de aarde kwam, vertegenwoordigen de zeven koningen iedereen tijdens de evangeliedag die Jezus niet als koning koos, maar in plaats daarvan ervoor koos om koning te zijn, of iemand anders om koning te zijn. De Joden waren de eersten die dit deden.

“Maar ze riepen: Weg met hem, weg met hem, kruisig hem. Pilatus zei tegen hen: Zal ik uw koning kruisigen? De overpriesters antwoordden: Wij hebben geen andere koning dan Caesar.” ~ Johannes 19:15

Opnieuw lezen we het vers Openbaring 17:10

“En er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, en een is er, en de andere is nog niet gekomen; en als hij komt, moet hij een korte tijd blijven.'

Deze schriftplaats is de enige in heel Openbaring die plaatst wat specifiek in de tijd "aanwezig" is geopenbaard. Vijf koninkrijksperioden "zijn gevallen" of zijn voorbij. En de zesde "is". En de zevende specifiek "is nog niet gekomen." En zodra de laatste komt, moet hij "een korte tijd doorgaan".

Dit schriftgedeelte ondersteunt in het bijzonder het idee dat Openbaring haar geestelijke boodschap in zeven verschillende tijdsperioden van de evangeliedag verdeelt. Deze schriftplaats stelt specifiek dat een fysieke eigenschap van zeven koppen ook overeenkomt met verschillende tijden van het mensheidskoninkrijk in de geschiedenis.

Openbaring werd rond het jaar 90 aan de apostel Johannes gegeven. Vertegenwoordigt de "is"-tijdsperiode zijn dag? Het lijkt onwaarschijnlijk dat vóór Johannes vijf van de koninkrijksperioden van de aarde al voorbij zouden zijn, en er moet er nog maar één komen na de tijd van Johannes. Zou de laatste „korte ruimte” bijna 2000 jaar kunnen omvatten? Het lijkt dit niet te impliceren.

Maar het lijkt eerder te impliceren dat de koninkrijksperiode die "is" of heden vertegenwoordigt, een tijd is waarin het mysterie van het geestelijke Babylon wordt onthuld (en ook de openbaring van wie het achtste beest is).

In Openbaring 10:7 worden we geïnformeerd over wanneer deze mysteries volledig geopenbaard moeten worden.

"Maar in de dagen van de stem van de zevende engel, wanneer hij zal beginnen te bazuinen, zou het geheimenis van God voltooid zijn, zoals hij aan zijn dienaren, de profeten, heeft verkondigd." ~ Openbaring 10:7

Wanneer de bediening van de zevende trompet-engel zal "beginnen te schallen, moet het geheimenis van God worden voltooid." Dus als het is wanneer hij begint, dan is het mysterie grotendeels al onthuld tijdens de bediening van de zesde bazuin. En dit komt overeen met het tijdsbestek van "is" of "aanwezig" zijn gedurende de tijdsperiode van het zesde koninkrijk van de mensheid.

Dus opnieuw lezen we het vers Openbaring 17:10

“En er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, en een is er, en de andere is nog niet gekomen; en als hij komt, moet hij een korte tijd blijven.'

Het mysterie van de Openbaring wordt voltooid tijdens het begin van de zevende bazuinbediening, die volgens mij ook overeenkomt met het begin van het laatste (zevende) koninkrijk van de mensheid dat "een korte tijd moet duren".

Velen geloven dat de zesde tijdsperiode begon tijdens een beweging aan het einde van de 19e eeuw, toen veel christenen die in heiligheid van hart en geest geloofden, een oproep begonnen om ware eenheid voor alle ware christenen te beginnen. Deze eenheid was gebaseerd op verlossing volledig uit de zonde en een oproep om "uit haar mijn volk te komen". De "haar" waaruit ze zouden komen, was het geestelijke Babylon. Ze onthulden Babylon en haar beest. Deze oproep was voor mensen om zich af te scheiden van de afdelingen van de door de mens gecontroleerde religie. Velen begonnen gehoor te geven aan deze oproep.

Als reactie op deze oproep tot heiligheid/eenheid (die destijds de snelst groeiende christelijke beweging was), begonnen veel van de verdeelde protestantse religies deze beweging tegen te gaan door hun eigen vorm van 'samenkomen' te creëren op basis van iets anders dat 'oecumene' wordt genoemd. .” Het resultaat zou zijn (zonder heiligheid) dat verschillende denominaties (die nog steeds vasthouden aan hun eigen voorkeursdoctrines) een coöperatieve unie zouden creëren om bepaalde overeengekomen doelen te bereiken. Met het verstrijken van de jaren zou deze oecumene worden uitgebreid tot niet-christelijke religies binnen de Wereldraad van Kerken.

Tegelijkertijd zouden Naties, in overeenstemming met dit oecumenische "thema", proberen hetzelfde te doen. Eerst via de “League of Nations” en later via de Verenigde Naties.

Deze twee samenwerkingsstrategieën, gecreëerd door de heerschappij van de mensheid, vormen vooral dit laatste achtste beest van Openbaring (dat een beeld is van het universele koninkrijk dat de Rooms-Katholieke Kerk vele jaren geleden voor het eerst vanuit Rome schiep.)

Het vakbondswerk van alle religies vertegenwoordigt het door de mensheid gecreëerde vakbondswerk omdat ze niet de heiligheid en eenheid willen die wordt geproduceerd wanneer Jezus Christus wordt geëerd als Koning der koningen en Heer der heren. Nadat het katholicisme faalde, was het de geest van dit religieuze vakbondsdom dat begon met het protestantisme die het leven schonk aan dit laatste beest (dat een beeld is van het oorspronkelijke katholieke beest).

Dit laatste beest uit Openbaring is in wezen hetzelfde als de zeven koppen (of bestaande uit de zeven koninkrijken van de mensheid) en het zal in het verderf worden gezonden en in eeuwige pijniging worden geworpen.

"En het beest dat was en niet is, zelfs hij is de achtste en is van de zeven en gaat ten verderve." ~ Openbaring 17:11

Het achtste beest betekent dat er zeven beesten voor hem werden geïdentificeerd:

 1. Leeuwenbeest (van Daniël 7) met adelaarsvleugels - vertegenwoordigend het Babylonische koninkrijk
 2. Berenbeest (van Daniël 7) dat het volgende koninkrijk van de Medo-Perzen vertegenwoordigt
 3. Vierkoppig luipaardbeest (van Daniël 7) dat het Griekse koninkrijk vertegenwoordigt
 4. Vreselijk beest met 10 horens (van Daniël 7), dat het Romeinse koninkrijk voorstelt
 5. Rood drakenbeest (van Openbaring 12) dat specifiek het heidendom in Rome vertegenwoordigt, de "Keizercultus" van de Romeinse keizers dat begon binnen enkele jaren na de eerste komst van Jezus Christus en greep tijdens het leven van Christus op aarde.
 6. Nep christelijk beest (van Openbaring 13) dat het Romeinse universele (katholieke) kerkkoninkrijk vertegenwoordigt
 7. Vals profeet-lam als beest (ook van Openbaring 13) dat gevallen protestantse kerken vertegenwoordigt (degene die ook het beeld van het beest creëert, het "universele" beeld, en leven geeft aan dit laatste 8e beest)

Later in Openbaring 19 zal dit laatste achtste beest geoordeeld worden en in de poel des vuurs geworpen worden, samen met degene die het leven gaf: het lamachtige, valse profeet, gevallen protestantse beest.

“En het beest werd meegenomen, en met hem de valse profeet die wonderen voor hem deed, waarmee hij hen misleidde die het merkteken van het beest hadden ontvangen, en hen die zijn beeld aanbaden. Deze beiden werden levend geworpen in een poel van vuur, brandend van zwavel.” ~ Openbaring 19:20

We moeten er dus zeker van zijn dat ons hart niet vleselijk of vleselijk is, zoals een beest. Of ons laatste einde zal deel uitmaken van het oordeel van dit laatste beest.

Tot wiens koninkrijk behoren wij? Het koninkrijk waar de vleselijke mens (onszelf of iemand anders) in ons hart regeert? Of het Koninkrijk van God, waar de wil van God, door Jezus Christus, in ons hart heerst?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het zeventiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 17 maken deel uit van het voltooien van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 17

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK