Wie zijn de tien horens van het beest uit Openbaring?

In eerdere berichten heb ik uitgebreid beschreven hoe dat de beesten van Openbaring vertegenwoordigen het collectieve lichaam van mensen die nog steeds een vleselijk, vleselijk leven van zonde leiden. Ze kunnen erg religieus zijn en ze kunnen zichzelf zelfs 'christen' noemen, maar hun natuur is vleselijk als een beest. Ze leven niet onder leiding en kracht van heiligheid van de Heilige Geest. De geest in hen is uiteindelijk egoïstisch en zal zich als zodanig manifesteren onder de druk van moeilijkheden en zondige verleidingen.

Dus het Beest van Openbaring vertegenwoordigt de collectieve zondige toestand van de mensheid geregeerd als één lichaam (uiteindelijk geregeerd door Satans geest). Maar wie vertegenwoordigen de horens van dit Beest?

'En de tien horens die u hebt gezien, zijn tien koningen, die nog geen koninkrijk hebben ontvangen; maar ontvang een uur lang de macht als koningen met het beest.” ~ Openbaring 17:12

Dit zijn geen soevereine koningen die heersen over een soeverein koninkrijk en die zich niet aan een andere autoriteit hoeven te verantwoorden. Ze oefenen macht uit als een koning, maar ze zijn uiteindelijk allemaal onderworpen aan de cumulatieve autoriteit van het beest waarvan ze deel uitmaken (en aan de hoer spirituele kracht die op dit beest rijdt). Dit beest waar ze allemaal deel van uitmaken en onderworpen zijn, is: de Verenigde Naties.

"Deze zijn één van zin en zullen hun macht en kracht aan het beest geven." ~ Openbaring 17:13

Dezen ontvangen dus samen „één uur macht als koningen met het beest” met het doel Jezus Christus en zijn volgelingen te weerstaan. Vergelijkbaar met het "uur van de macht der duisternis" toen ze kwamen om Jezus te kruisigen.

“Toen zei Jezus tot de overpriesters, en de oversten van de tempel, en de oudsten, die tot hem waren gekomen: Komt u eruit, als tegen een dief, met zwaarden en stokken? Toen ik dagelijks bij u in de tempel was, strekte u geen handen tegen mij uit: maar dit is... uw uur, en de macht van de duisternis.” ~ Lukas 22:52-53

Door wat Jezus zijn discipelen vertelde, vertelt hij ons ook: dat er "een uur van de macht der duisternis" zal zijn wanneer we de wereld tegen ons zullen voelen komen. Maar in dat uur zal de Heilige Geest ons de woorden geven om een goede geestelijke strijd van het geloof te strijden.

“En gij zult voor stadhouders en koningen worden gebracht ter wille van mij, tot een getuigenis tegen hen en de heidenen. Maar wanneer zij u overleveren, denk er dan niet aan hoe of wat u zult spreken; want op datzelfde uur zal u worden gegeven wat u zult spreken. Want u bent het niet die spreekt, maar de Geest van uw Vader die in u spreekt.” ~ Mattheüs 10:18-20

Dus uiteindelijk wordt ons duidelijk het duidelijke doel gegeven van deze laatste beestmacht: het is het bijeenbrengen van de hele zondige mensheid in oppositie tegen het ware lichaam van Christus, zijn trouwe bruidkerk.

"Dezen zullen oorlog voeren met het Lam, en het Lam zal hen overwinnen: want hij is de Heer der heren en de Koning der koningen; en zij die met hem zijn, zijn geroepen, en uitverkoren en getrouw." ~ Openbaring 17:14

De heersers van deze wereld zijn altijd samengekomen om tegen Jezus Christus en zijn koninkrijk te strijden. Ze hebben dit vanaf het begin gedaan toen ze het er allemaal samen over eens waren om Jezus Christus te vervolgen en te kruisigen.

“De koningen van de aarde stonden op, en de heersers verzamelden zich tegen de Heer en tegen zijn Christus. Want tegen uw heilig kind Jezus, dat u gezalfd hebt, waren zowel Herodes als Pontius Pilatus, met de heidenen, en het volk van Israël, bijeengekomen, want om te doen wat uw hand en uw raad tevoren hadden besloten te doen . En nu, Heer, zie hun dreigementen; en geef uw dienaren, dat zij met alle vrijmoedigheid uw woord zullen spreken, door uw hand uit te strekken om te genezen; en dat tekenen en wonderen geschieden door de naam van uw heilige kind Jezus. En toen ze hadden gebeden, schudde de plaats waar ze samen waren verzameld; en ze waren allemaal vervuld met de Heilige Geest, en ze spraken het woord van God met vrijmoedigheid.’ ~ Handelingen 4:26-31

Een van de uiteindelijke doelen van Openbaring is om de geestelijke strijdlijnen van de ware kerk tegen de hypocriete kerk duidelijk af te bakenen. En van de ware kerk tegen de hele wereld. Dus een van de duidelijke waarschuwingen in het begin van Openbaring is aan de kerk: christenen instrueren om op hun hoede te zijn en hen verzekeren dat Jezus hen trouw en trouw kan houden tijdens dit uur van de macht van de duisternis.

“Omdat u het woord van mijn geduld hebt gehouden, zal ik u ook behoeden voor het uur van de verleiding, die over de hele wereld zal komen, om hen die op de aarde wonen te beproeven. Zie, ik kom spoedig: houd vast wat u hebt, opdat niemand uw kroon neemt. Hij die overwint, zal Ik een pilaar maken in de tempel van mijn God, en hij zal niet meer uitgaan; en ik zal op hem de naam van mijn God schrijven, en de naam van de stad van mijn God, die het nieuwe Jeruzalem is, die van mijn God uit de hemel neerdaalt, en ik zal mijn nieuwe naam op hem schrijven. Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tot de gemeenten zegt.” ~ Openbaring 3:10-13

Dus in deze laatste dagen moeten we weten: maak ik deel uit van het geestelijke nieuwe Jeruzalem, de ware kerk? Of maak ik deel uit van het vleselijke beest van de mensheid, nog steeds onderworpen aan de vleselijke verleidingen van Satan? Van welk koninkrijk maak ik deel uit?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het zeventiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 17 maken deel uit van het voltooien van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 17

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK