Heeft het licht van Jezus u het tweemaal gevallen Babylon getoond?

“En na deze dingen zag ik een andere engel uit de hemel neerdalen, met grote macht; en de aarde werd verlicht met zijn heerlijkheid.” ~ Openbaring 18:1

De wereld "engel" in het origineel betekent boodschapper gezonden door God. Alleen Jezus is de boodschapper die door God met grote kracht is gezonden. En alleen hij is het licht dat de hele wereld kan verlichten met zijn glorie!

  • "En dit is de veroordeling, dat er licht in de wereld is gekomen, en de mensen hielden meer van de duisternis dan van het licht, omdat hun daden slecht waren." ~ Johannes 3:19
  • "Dat was het ware licht, dat ieder mens verlicht die in de wereld komt." ~ Johannes 1:9
  • "Zolang ik in de wereld ben, ben ik het licht van de wereld." ~ Johannes 9:5

En de grote kracht van deze lichtboodschap is het evangelie dat Jezus Christus persoonlijk aan de wereld heeft gebracht. Maar velen zijn er nog blind voor omdat hun hart nog steeds verliefd is op de duisternis.

"In wie de god van deze wereld de geest heeft verblind van hen die niet geloven, opdat de... licht van het glorieuze evangelie van Christus, die het beeld van God is, zou voor hen moeten schijnen. Want wij prediken niet onszelf, maar Christus Jezus de Heer; en wijzelf uw dienaren om Jezus wil. Voor God, die beval het licht dat uit de duisternis schijnt, heeft in onze harten geschenen, om het licht van de kennis van de heerlijkheid van God te geven in het aangezicht van Jezus Christus. Maar we hebben deze schat in aarden vaten, opdat de voortreffelijkheid van de kracht van God zal zijn, en niet van ons.” ~ 2 Korintiërs 4:4-7

Wanneer de voortreffelijkheid van de kracht en het licht wordt toegeschreven aan Jezus Christus, dan kan de corruptie van een gevallen kerksysteem en een gevallen leiderschap worden blootgelegd en vernietigd in de harten van individuen. Schrijf deze kracht en dit licht dus niet toe aan een man of vrouw!

Dat is de reden waarom Openbaring 18:1 stelt: "En na deze dingen zag ik een andere engel uit de hemel neerdalen..." Johannes was in staat om Jezus duidelijk te zien, en zijn boodschap tegen de hypocrisie van het nepchristendom, nadat:

En dus gebruikt de Heilige Geest een nederige bediening met ogen om het bedrog te zien, en gezalfd met de Geest van Christus, om de boodschap van Openbaring over te brengen. Deze boodschap onthult Babylon en vernietigt haar geestelijk in de harten van mensen die verlost moeten worden van haar bedrog.

"En hij riep krachtig met een krachtige stem, zeggende: Babylon, de grote is gevallen, is gevallen, en is de woonplaats van duivels geworden, en de greep van elke vuile geest, en een kooi van elke onreine en hatelijke vogel." ~ Openbaring 18:2

In Openbaring 14, nadat de koninkrijken van de beesten waren ontmaskerd in Openbaring hoofdstuk 12 en 13, hoorden we ook over de dubbel gevallen toestand van geestelijk Babylon.

"En daar volgde een andere engel, zeggende: Babylon is gevallen, is gevallen, die grote stad, omdat zij alle volken heeft laten drinken van de wijn van de toorn van haar hoererij." ~ Openbaring 14:8

En dus, later in Openbaring 18, horen we dezelfde boodschap over waarom ze dubbel gevallen is. Spiritueel Babylon vertegenwoordigt het ontrouwe en gevallen christendom. Omdat mensen het gevallen christendom gebruiken voor hun eigen egoïstische gewin en doeleinden:

"Want alle volken hebben gedronken van de wijn van de toorn van haar hoererij, en de koningen van de aarde hebben hoererij met haar bedreven, en de kooplieden van de aarde zijn rijk geworden door de overvloed van haar lekkernijen." ~ Openbaring 18:3

Dus tweemaal zegt de Openbaring boodschap dat Babylon dubbel gevallen is. Als God dit twee keer doet, is dat om de mensheid te benadrukken dat zijn oordeel binnenkort definitief zal zijn!

Deze dubbele openbaring is wat God deed met de twee dromen van Farao die Jozef in Genesis uitlegde.

'En daarvoor werd de droom tot Farao tweemaal verdubbeld; het is omdat de zaak door God is vastgesteld, en God zal het binnenkort tot stand brengen.” ~ Genesis 41:32

En ook tweemaal in de geschiedenis, tijdens het zesde zegel van Openbaring, en dan weer in het zevende zegel, heeft een ware bediening de gevallen toestand van geestelijk Babylon verklaard.

Maar nogmaals, in Openbaring 18 worden we in meer detail geïnformeerd waarom Babylon dubbel gevallen is:

"En hij riep krachtig met een krachtige stem, zeggende: Babylon, de grote is gevallen, is gevallen, en is de woonplaats van duivels geworden, en de greep van elke vuile geest, en een kooi van elke onreine en hatelijke vogel." ~ Openbaring 18:2

Zoals vele malen in eerdere berichten is gezegd, vertegenwoordigt spiritueel Babylon de hypocriete toestand van nep en gevallen "christendom". Bijna elke zogenaamde "christelijke" kerk is tegenwoordig corrupt en is "... de woonplaats van duivels geworden, en de greep van elke vuile geest, en een kooi van elke onreine en hatelijke vogel." Ooit in de geschiedenis waren veel plaatsen van het christendom. Maar vandaag zijn ze helemaal gevallen! Dit is een terugkerende aandoening die zelfs in het Oude Testament voorkwam.

“Hoe wordt de trouwe stad een hoer! het was vol oordeel; gerechtigheid erin ondergebracht; maar nu moordenaars.” ~ Jesaja 1:21

Tegenwoordig zijn de meeste kerken „de woonplaats van duivels, en de greep van elke onreine geest, en een kooi van elke onreine en hatelijke vogel”. Maar waarom gebruikt Openbaring deze symbolische taal om deze gevallen toestand te beschrijven?

We weten van de duivel en van kwade geesten. Het woord "vuil" in het origineel betekent "onrein" of "niet gereinigd". Dit duidt duidelijk de geest aan van mensen die niet gereinigd zijn door het bloed van het Lam. Daarom wordt er vervolgens in vermeld dat het valse christendom, dat het geestelijke Babylon is, „een kooi van elke onreine en hatelijke vogel” is.

Ze worden hatelijke vogels genoemd omdat ze God en zijn Woord haten, en ze hebben voorgesteld om liefde voor God en zijn Woord uit elk hart dat ze kunnen weg te nemen.

  • “…Zie, een zaaier ging uit om te zaaien; En toen hij zaaide, vielen er wat zaden langs de weg, en de vogels kwamen en aten ze op” ~ Matteüs 13: 3-4
  • “Wanneer iemand het woord van het koninkrijk hoort en het niet begrijpt, dan komt de goddeloze en neemt weg wat in zijn hart was gezaaid. Dit is hij die zaad heeft ontvangen langs de weg.” ~ Mattheüs 13:19

Deze hatelijke vogels die tot doel hebben te voorkomen dat het geloof van het Woord in het hart groeit, zijn Satans engel/boodschappers (dat wil zeggen gevallen leraren en predikers). Ze worden beschreven als gebonden in een kooi omdat ze zijn vastgebonden in ketens en tralies van de duisternis van bedrog. Er is geen hoop voor hen als God hen volledig overgeeft aan bedrog.

  • "En de engelen die hun eerste staat niet bewaarden, maar hun eigen woning verlieten, heeft Hij in eeuwige ketenen onder duisternis bewaard tot het oordeel van de grote dag." ~ Judas 6
  • “Zelfs hem, wiens komst is na de werking van Satan met alle macht en tekenen en leugenachtige wonderen, en met alle misleiding van onrechtvaardigheid in hen die verloren gaan; omdat zij de liefde voor de waarheid niet hebben ontvangen, opdat zij behouden zouden worden. En om deze reden zal God hun een sterke begoocheling zenden, opdat zij een leugen zouden geloven: opdat zij allen verdoemd zouden worden die niet in de waarheid geloofden, maar plezier hadden in onrechtvaardigheid.” ~ 2 Thessalonicenzen 2:9-12

Ze zitten ook vast in een kooi omdat dit de enige manier is waarop religieuze systemen hun bediening bij elkaar kunnen houden. Ze zijn niet "in liefde met elkaar verbonden" (zie Kolossenzen 2:2), dus moeten ze worden gekooid door een systeem waarin ze hun goedgekeurde leiders certificeren door hun aanhankelijkheid aan een door mensen gecontroleerd systeem van overtuigingen en operaties.

Dus het licht van Jezus Christus in ons hart is de enige manier om duidelijk te laten zien dat het gevallen christendom echt gevallen is. Omdat het gevallen christendom gedronken heeft van de beker met valse leringen die het mogelijk maakt dat de zonde in hun leven voortduurt en dat de mens de controle heeft. Bijgevolg heeft het hedendaagse christendom veel mensen geestelijk krankzinnig gemaakt.

“Babylon is een gouden beker geweest in de hand van de Heer, die de hele aarde dronken heeft gemaakt; de volken hebben gedronken van haar wijn; daarom zijn de naties gek. Babylon is plotseling gevallen en vernietigd…” ~ Jeremia 51:7-8

Bent u misleid door het bedrog van Babylon? Of heeft het zuivere heilige licht van Jezus Christus uw hart en leven veranderd in een heilig vat dat het ware licht kan zien? Heeft het licht van Jezus Christus u verlicht met zijn heerlijkheid?

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het achttiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 18 maken ook deel uit van de voltooiing van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 18

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK