In slechts één uur is Babylons oordeel gekomen!

In Openbaring hoofdstuk 18 verklaart God de onmiddellijkheid en intensiteit van Babylons laatste oordeel. En toch schept Babylon tegelijkertijd op over haar eigen aanspraak op geestelijke gerechtigheid en gezag. (Let op: Babylon staat voor de geestelijke hypocrisie van degenen die beweren christelijk te zijn, maar toch leven ze onder de macht van Satans verleidingen. Babylon staat dus bekend als een ontrouwe spirituele hoer, ook al beweert ze de kerk, de bruid te zijn. van Christus.)

Dus sprekend over Babylon, verklaart Openbaring:

"Hoeveel heeft ze zichzelf verheerlijkt en heerlijk geleefd, zoveel kwelling en verdriet geeft haar: want ze zegt in haar hart: ik zit een koningin, en ben geen weduwe, en zal geen verdriet zien." ~ Openbaring 18:7

In het Oude Testament beweerde de slechte koningin Izebel de wettige koningin van de koning van Israël te zijn. Maar ze was een heiden en had nooit koningin mogen zijn. Voor haar laatste oordeel verkleedde ze zich als een koningin, en niet als een weduwe (hoewel haar man al dood was). aangesteld om haar te vernietigen. Door haar acties en haar uiterlijk zei ze: "Ik zit als een koningin en zal geen verdriet zien." Maar Jehu beval dat ze haar naar beneden moesten gooien. En haar bloed spatte op de torenmuur en op de paarden. (Zie 2 Koningen 9:30-37 en Openbaring 14:19-20)

Ook in het Oude Testament, toen de koning van Babylon zichzelf verheerlijkte in plaats van God, werd het laatste oordeel over hem en zijn koninkrijk uitgesproken. Een hand van God schreef het laatste oordeel op de muur van het paleis van de koning. En het Koninkrijk Babylon werd diezelfde nacht vernietigd! (Zie Daniël hoofdstuk 5)

Spiritueel Babylon vertegenwoordigt de hypocrisie van het gevallen christendom. Al jaren, en vooral vandaag, is er een ware bediening die de waarheid van de boodschap van Openbaring bekendmaakt. Een bericht dat de gevallen toestand blootlegt van een nepchristendom dat vol hypocrisie is. Dit nepchristendom omvat het rooms-katholicisme (inclusief zijn orthodoxe tegenhangers) en alle verdeelde en gevallen sekten van het protestantisme.

“Daarom zullen op een dag haar plagen komen, dood en rouw en hongersnood; en zij zal volkomen met vuur worden verbrand; want sterk is de Here God, die haar oordeelt.” ~ Openbaring 18:8

Dit is hoe het werd beschreven in het Oude Testament toen de fysieke stad Babylon werd verwoest. Ze werd vooral vernietigd omdat het deel uitmaakte van Gods wraak tegen haar voor wat ze zijn ware volk had aangedaan.

“Vlucht uit het midden van Babylon, en verlos een ieder zijn ziel; laat u niet afsnijden in haar ongerechtigheid; want dit is de tijd van de wraak van de Heer; hij zal haar een vergelding geven. Babylon is een gouden beker geweest in de hand van de Heer, die de hele aarde dronken heeft gemaakt; de volken hebben gedronken van haar wijn; daarom zijn de naties gek. Babylon is plotseling gevallen en vernietigd: huil om haar; neem balsem voor haar pijn, als dat zo is, kan ze worden genezen. We zouden Babylon hebben genezen, maar ze is niet genezen: verlaat haar en laat ons ieder naar zijn eigen land gaan, want haar oordeel reikt tot aan de hemel en is zelfs tot in de hemel verheven. De Heer heeft onze gerechtigheid voortgebracht: kom, en laten we in Sion het werk van de Heer, onze God, verkondigen. Maak de pijlen helder; verzamel de schilden: de Heer heeft de geest van de koningen van de Meden opgewekt; want zijn plan is tegen Babylon, om het te vernietigen; want het is de wraak van de Heer, de wraak van zijn tempel. Zet de banier op de muren van Babylon, maak de wacht sterk, zet de wachters op, bereid de hinderlagen voor: want de Heer heeft zowel bedacht als gedaan wat hij tegen de inwoners van Babylon had gesproken.” ~ Jeremia 51:6-12

Hoe werd geestelijk Babylon (gevallen christendom) in het verleden rijk en machtig gemaakt? Omdat de koning en de geldschieters van deze wereld met haar hypocrisie zouden flirten om zichzelf rijk te maken. Dit deden ze eerst met de pausen en bisschoppen. En toen deden ze dit ook onder leiding van protestantse sekten.

"En de koningen van de aarde, die hoererij hebben bedreven en heerlijk met haar hebben geleefd, zullen over haar weeklagen en over haar weeklagen, wanneer zij de rook van haar brandende rook zullen zien, van verre staande uit angst voor haar kwelling, zeggende: Helaas , helaas die grote stad Babylon, die machtige stad! want in één uur is uw oordeel gekomen.” Openbaring 18:9-10

In Openbaring 18 staat drie keer dat dit laatste oordeel is gekomen "in één uur". Hier in vers 10, en ook in de verzen 17 en 19. Driemaal om de snelheid en de eindigheid van dit oordeel te benadrukken. En wanneer een ware boodschap wordt gepredikt tegen het gevallen christendom, zal een eerlijke ziel nooit meer naar Babylon willen terugkeren. Haar macht van bedrog zal voor hen worden verbroken.

De redenen waarom de koning en de kooplieden zo bedroefd zijn: omdat ze hun eigen egoïstische slechtheid niet langer kunnen rechtvaardigen door te beweren dat ze 'christen' zijn. Hun macht om te misleiden door hypocrisie is ook gebroken. Niemand met enig besef van goed of fout wil nog geassocieerd worden met de hypocrieten!

“En de kooplieden van de aarde zullen over haar wenen en rouwen; want niemand koopt hun koopwaar meer" ~ Openbaring 18:11"

De markt voor hypocrisie van het valse christendom is opgedroogd, omdat alles van enige echte spirituele waarde uit alle valse christelijke organisaties is verwijderd. Zelfs de presidenten, kanseliers en koningen van onze moderne tijd kunnen hun hypocrisie niet langer effectief rechtvaardigen. Ze zijn openlijk slecht en pervers voor de hele wereld.

Deze volgende teksten beschrijven de rijkdommen van het Oude Testament, die vroeger deel uitmaakten van het Israëlitische koninkrijk en de tempelaanbidding. Als zodanig vertegenwoordigen ze tegenwoordig geestelijke rijkdommen, aangezien elk type in het Oude Testament een geestelijke tegenhanger heeft in het Nieuwe Testament.

Maar de klacht van de "koningen en kooplieden" is dat deze dingen allemaal zijn bedorven en weggenomen.

“En de kooplieden van de aarde zullen over haar wenen en rouwen; want niemand koopt hun koopwaar meer. De koopwaar van goud, en zilver, en edelstenen, en parels, en fijn linnen, en purper, en zijde, en scharlaken, en al uw hout, en alle soorten vaten van ivoor, en alle soorten vaten van kostbaar hout, en van koper, en ijzer, en marmer, en kaneel, en geuren, en zalf, en wierook, en wijn, en olie, en meelbloem, en tarwe, en dieren, en schapen, en paarden, en wagens, en slaven, en zielen van mensen.” ~ Openbaring 18:11-13

Ja, Babylons rijkdom omvat ook de zielen die ze onder hun controle tot slaaf hebben gemaakt. Jarenlang heeft geestelijk Babylon vele zielen tot slaaf gemaakt van de zonde door het bedrog van hun vele doctrines. Door deze doctrines houden ze mensen bang en leren ze hen dat ze nog steeds een “christen” kunnen zijn en doorgaan met zonde in hun hart en leven.

Mensen denken dat hun redding voortkomt uit hun lidmaatschap van een aardse religieuze organisatie. Daarom zijn ze bang om het te verlaten. Bovendien zijn ze bang voor wat andere mensen en hun familie van hen zouden denken. Maar redding is in de eerste plaats afhankelijk van de trouw van uw relatie met Jezus Christus. Het is niet gebonden aan een aardse kerk. Je ware spirituele rijkdom komt van Jezus Christus die jou verandert. Niet van een aards kerklidmaatschap.

Openbaring stelt dus duidelijk dat de dagen van het leven van een huichelaar voorbij zijn! Al je nep-spirituele rijkdommen zijn je afgenomen: voor altijd!

"En de vruchten waarnaar uw ziel begeerde, zijn van u geweken, en alle dingen die sierlijk en goed waren, zijn van u geweken, en u zult ze in het geheel niet meer vinden." ~ Openbaring 18:14

Hier, en nog zes keer, in totaal zeven keer (zie ook de verzen 21 tot en met 23), staat in Openbaring hoofdstuk 18 dat al deze geestelijke rijkdommen "helemaal niet meer in u gevonden zullen worden!" Het zeven keer herhalen van deze uitspraak bepaalt de voltooiing van dit oordeel. Daarom zijn deze "handelaars" in rouw vanwege het uiteindelijke verlies van de winsten van hun bedrog.

“De kooplieden van deze dingen, die door haar rijk zijn geworden, zullen van verre staan uit angst voor haar pijniging, wenend en jammerend, en zeggende: Ach, helaas die grote stad, die gekleed was in fijn linnen, en purper, en scharlaken, en versierd met goud, en edelstenen, en parels! Want in een uur zo grote rijkdom is teniet gedaan. En elke schipper, en de hele compagnie op schepen, en matrozen, en zovelen als er handelden over zee, stonden van verre, en riepen toen ze de rook van haar verbranding zagen, zeggende: Wat een stad lijkt op deze grote stad! En zij wierpen stof op hun hoofd en riepen, wenend en jammerend, zeggende: Ach, helaas, die grote stad, waarin allen rijk werden gemaakt die schepen in de zee hadden vanwege haar kostbaarheid! want in één uur is zij verwoest geworden.” ~ Openbaring 18:15-19

Geeft een oordeelsboodschap tegen alle zonde en huichelarij je een geestelijk verlaten gevoel? Is al uw hoop gevestigd op uw vereniging of lidmaatschap van een kerk? Als dat zo is, werp dan de valse kleding van religie af en vraag Jezus Christus om u te vergeven en u een nieuw rein hart te geven. Verlaat de nep-hoer Babylon en word een deel van de zuivere en trouwe bruid van Jezus Christus.

Opmerking: dit diagram hieronder laat zien waar het achttiende hoofdstuk zich binnen de volledige Openbaring-boodschap bevindt. De oordeelsboodschappen van hoofdstuk 18 maken ook deel uit van de voltooiing van het doel van God om de invloed van hypocrisie te vernietigen. Om een hoger niveau van Openbaring beter te begrijpen, kunt u ook de "Routekaart van Openbaring.”

Openbaring Overzichtsdiagram - hoofdstuk 18

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK