De stad van levende wateren - Het laatste visioen van de kerk in Openbaring

In het laatste hoofdstuk van Openbaring wordt het laatste visioen van de kerk getoond, waarbij de nadruk wordt gelegd op de levensstromende rivier van God die uit haar stroomt. Wat dit duidelijk laat zien, is dat wanneer de Openbaring van Jezus Christus volledig plaatsvindt, en alle zelfbeschermende ideeën en agenda's van de identiteit van de kerk van de mens worden verwijderd, de rivier van de Heilige Geest stroomt en mensen volledig worden genezen van de vloeken van zonde !

"En hij toonde mij een zuivere rivier van water des levens, helder als kristal, voortkomend uit de troon van God en van het Lam." ~ Openbaring 22:1

Dit komt perfect overeen met de profetie die ons getoond is voor de kerk, het geestelijke Jeruzalem, waarover in Ezechiël wordt gesproken.

'Daarna bracht hij me weer naar de deur van het huis; en zie, het water kwam van onder de drempel van het huis naar het oosten; want de voorkant van het huis stond naar het oosten, en het water kwam van onderen van de rechterkant van het huis, aan de zuidkant van het altaar. Toen bracht hij mij uit de weg van de poort naar het noorden, en leidde mij over de weg naar buiten naar de uiterste poort langs de weg die naar het oosten kijkt; en zie, er vloeide water aan de rechterkant. En toen de man die de lijn in zijn hand had, naar het oosten ging, mat hij duizend el, en hij bracht mij door de wateren; het water stond tot aan de enkels. Weer mat hij er duizend, en bracht mij door de wateren; het water stond tot aan de knieën. Weer mat hij er duizend, en bracht me erdoor; de wateren waren tot aan de lendenen. Daarna mat hij er duizend; en het was een rivier die ik niet kon oversteken: want het water was gestegen, water om in te zwemmen, een rivier die niet kon worden overgestoken. En hij zei tegen mij: Mensenkind, heb je dit gezien? Toen bracht hij me en deed me terugkeren naar de rand van de rivier. Toen ik nu was teruggekeerd, zie, aan de oever van de rivier stonden heel veel bomen aan de ene kant en aan de andere kant. Toen zei hij tot mij: Deze wateren stromen uit naar het oosten en dalen af in de woestijn en gaan in de zee; als ze in de zee worden gebracht, zullen de wateren genezen worden. En het zal geschieden dat alles wat leeft, dat beweegt, waar de rivieren ook komen, zal leven; en er zal een zeer grote menigte vissen zijn, omdat deze wateren daarheen zullen komen; want zij zullen genezen worden; en alles zal leven waar de rivier komt. En het zal geschieden dat de vissers daarop zullen staan van En-Gedi tot aan En-eglaim; zij zullen een plaats zijn om netten uit te spreiden; hun vissen zullen zijn naar hun soort, als de vissen van de grote zee, zeer talrijk. Maar de modderige plaatsen ervan en de moerassen daarvan zullen niet genezen worden; zij zullen aan zout worden gegeven. En bij de rivier aan de oever daarvan, aan deze kant en aan die kant, zullen alle bomen groeien voor vlees, waarvan het blad niet zal verwelken, en de vrucht ervan zal niet worden verteerd; het zal nieuwe vruchten voortbrengen naar zijn maanden, omdat hun wateren vloeiden uit het heiligdom; en de vrucht ervan zal tot spijze zijn, en het blad ervan tot medicijn.” ~ Ezechiël 47:1-12

Deze zelfde levende, helende wateren en levensboom zien we ook hier: in het Openbaring visioen voor de gemeente.

"In het midden van de straat ervan, en aan weerszijden van de rivier, was daar de boom des levens, die twaalf soorten vruchten droeg, en elke maand haar vrucht opleverde; en de bladeren van de boom waren voor de genezing van de naties." ~ Openbaring 22:2

En ook in de Psalmen:

"Gij bezoekt de aarde en bevochtigt haar; u verrijkt haar enorm met de rivier van God, die vol water is; u bereidt graan voor hen, wanneer u er zo voor hebt gezorgd." ~ Psalm 65:9

Dit komt allemaal omdat Gods aanwezigheid in het midden van de ware kerk is. Je kunt het voelen en voelen. En samen met dat, de realiteit van de genezende effecten van zijn Heilige Geest op uw ziel en geest.

“En er zal geen vloek meer zijn; maar de troon van God en van het Lam zal daarin zijn; en zijn dienaren zullen hem dienen; en zij zullen zijn aangezicht zien; en zijn naam zal op hun voorhoofden zijn.” ~ Openbaring 22:3-4

De ware kerk heeft niet haar eigen identiteit – haar eigen naam op hun voorhoofd. Wanneer identiteitsbescherming de focus van de kerk wordt, nemen ze snel hun ogen van zijn gezicht af en beginnen ze sterk te focussen op "hun eigen unieke" identiteit. Maar om de kerk te blijven, moeten ze God hun aandacht laten zijn, zodat ze zich liever identificeren met God, de roeping om zijn heilsdoel op aarde op zich te nemen, en het kruis dat met beide gepaard gaat. Daarom worden ze afgebeeld met: “zijn naam zal op hun voorhoofden zijn.” Het licht dat ze dan hebben, komt dus rechtstreeks van God zelf.

“En daar zal geen nacht zijn; en ze hebben geen kaars nodig, noch licht van de zon; want de Here God geeft hun licht; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid.” ~ Openbaring 22:5

Als we Jezus duidelijk zien zoals hij is: Koning der koningen en Heer der heren, dan zien we duidelijk hoe we voor hem moeten staan, en hoe we hem moeten dienen: wat onze ware roeping in het leven is. Want zoals in Openbaring 1:5 staat, is Jezus de getrouwe getuige.

"En hij zei tegen mij: Deze woorden zijn getrouw en waar: en de Here, de God van de heilige profeten, heeft zijn engel gestuurd om zijn dienaren te tonen wat er binnenkort moet gebeuren." ~ Openbaring 22:6

Openbaring werd geschreven rond het jaar 90. Dus de geestelijke openbaring van Jezus Christus en het afroepen van zijn Kerk werd al getoond, vooral te beginnen met de Pinksterdag. Maar de visie van veel mensen in de loop van de geschiedenis zou worden ontsierd door de hypocrisie van mannen die de leiding in de kerk overnamen. Dus in deze laatste dagen heeft God de Openbaring volledig geopend voor degenen met een hart om het te ontvangen.

God is trouw om Zichzelf te openbaren aan elke oprechte ziel die Hem zal zoeken met heel hun hart, ziel, verstand en kracht.

Ben jij er zo een?

Note: this diagram below shows where the twenty-second chapter is within the full Revelation message. This final chapter shows the calling of the church, to flow living water out to the rest of the world. To better understand a high level view of Revelation, you can also see the “Routekaart van Openbaring.”

Revelation Overview Diagram - chapter 22

nl_NLNederlands
Openbaring van Jezus Christus

GRATIS
BEKIJK